"Telefonul copilului" din întreaga lume, apelat în 2011 de peste 28 de milioane de ori

"Telefonul copilului" - 116111, a fost apelat de peste 28 de milioane de ori anul trecut, la nivel global, unul din cinci cazuri fiind identificat drept abuz sau violenţă asupra copilului.

Urmărește
183 afișări
Imaginea articolului "Telefonul copilului" din întreaga lume, apelat în 2011 de peste 28 de milioane de ori

"Telefonul copilului" din întreaga lume, apelat în 2011 de peste 28 de milioane de ori (Imagine: Andrei Michailov/Mediafax Foto)

Reţeaua globală de servicii "telefonul copilului" sărbătoreşte, joi, Ziua Internaţională a Telefonului Copilului prin lansarea website-ului european www.116111.eu.

Ziua Internaţională a Telefonului Copilului are ca temă în acest an "rolul serviciilor telefonul copilului şi al noilor tehnologii de comunicare în protejarea fetelor - victime ale abuzului şi violenţei", având în vedere că mai mult de şase din zece cazuri semnalate au avut drept victime fete, se arată într-un comunicat de presă transmis joi.

Datele centralizate de Child Helpline International arată că serviciile oferite de "Telefonul Copilului" în întreaga lume au fost accesate de peste 28 de milioane de ori.

La nivel global, peste 55 la sută dintre apelurile preluate au venit din partea fetelor. Unul din cinci cazuri a fost identificat drept abuz sau violenţă asupra copilului, iar mai mult de şase din zece cazuri au avut drept victime fete.

Anul trecut, cele mai multe cazuri de victime-fete au fost înregistrate în Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, unde opt din zece cazuri se referă la abuz şi violenţă asupra fetelor.

În anul 2011, abuzul emoţional a fost cea mai întâlnită formă de abuz asupra copilului, raportată pentru cazuri în care au fost implicate fete în Europa, Statele Unite ale Americii şi în Caraibe (66 la sută se referă la fete).

În Africa, cele mai multe cazuri înregistrate au fost de abuz sexual, iar în Orientul Mijlociu, Africa de Nord şi în regiunea Asia Pacific au predominat cazurile de abuz fizic.

În Romania, din totalul copiilor care au sunat la 116111 şi au fost implicaţi în cazuri de abuz, 60,22 la sută au fost fete şi 39,78 la sută băieţi.

"În anul 2011, Asociaţia Telefonul Copilului a răspuns unui număr de 168.159 de apeluri. Principalele motive pentru care copiii apelează serviciul care le este dedicat sunt: nevoia de comunicare, abuz emoţional, relaţia părinte-copil, neînţelegeri în familie, probleme sentimentale, singurătate, tristeţe, molestare fizică, neglijare, probleme educaţionale, exploatare prin muncă şi abuz sexual", se arată în comunicatul transmis MEDIAFAX.

Reprezentantul Special al Naţiunilor Unite (ONU) pentru probleme de violenţă împotriva Copiilor, Marta Santos Pais, a arătat că există o nevoie presantă pentru siguranţă, confidenţialitate şi canale accesibile pentru copiii care caută ajutor şi îndrumare.

De Ziua Internaţională a Telefonului Copilului a fost lansat şi un site european www.116111.eu.

"Ne dorim ca, începând de astăzi, toţi copiii lumii să se regăsească în această mare familie "Telefonul copilului" prin intermediul website-ului www.116111.eu, pe care îl lansăm alături de Child Helpline International. Promovăm cu mândrie prin intermediul website-ul www.116111.eu nu numai organizaţia noastră, ci şi drapelul, precum şi incontestabila capodoperă «Coloana Infinitului» a celui mai mare sculptor modernist, Constantin Brâncuşi", a declarat directorul executiv de la Asociaţia "Telefonul Copilului" şi Deputy Regional Representative Europe Child Helpline International, Cătălina Florea.

Website-ul www.116111.eu reuneşte toate organizaţiile europene care furnizează serviciul 116111 pentru protecţia şi promovarea drepturilor copilului şi ale familiei.

"Telefonul copilului" reprezintă, de cele mai multe ori, primul contact al unui copil cu orice serviciu de protecţie a copilului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici