Telemedicina prinde avânt. ClujMedicApp, aplicaţia care îţi permite să fii consultat de medici de la distanţă

  • Telemedicina este folosită de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Cluj
  • Aplicaţia şi consultaţiile sunt gratuite
  • Medicii rezidenţi sunt la dispoziţia ta în fiecare zi de luni până vineri între orele 8-20
Urmărește
442 afișări
Imaginea articolului Telemedicina prinde avânt. ClujMedicApp, aplicaţia care îţi permite să fii consultat de medici de la distanţă

Telemedicina prinde avânt. ClujMedicApp, aplicaţia care îţi permite să fii consultat de medici de la distanţă

Digitalizarea salvează sistemul medical din România în vreme de COVID. Săptămâna trecută telemedicina a devenit oficială şi la noi în ţară printr-o ordonanţă de urgenţă. La Cluj însă medicii împreună cu IT-iştii testează de aproape un an telemedicina, iar acum au pus-o în aplicare.

Aplicaţia ClujMedicApp se poate descărca momentan de pe telefoanele care folosesc Android, iar in curând va fi disponibilă şi pentru sistemul de operare iOS.  Trebuie să ştii că toate consultaţiile  care se fac cu ajutorul acestei aplicaţii sunt gratuite şi nu trebuie să fii din Cluj ca să ceri ajutorul medicilor.  La apelurile video îţi răspund medicii rezidenţi care sunt la dispoziţia ta în fiecare zi de luni până vineri între orele 8-20.  Un lucru interesant este că odată ce te inscrii pe aplicatie ţi se cere istoricul medical la care doar doctorii au accesul, iar pe baza acestuia ei pot să stabilească imediat un diagnostic. Până acum cele mai multe apeluri au fost legate de COVID-19. Aplicaţia ClujMedicApp a fost creată gratuit de Cluj IT Cluster pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă din Cluj, iar pe viitor IT-işti vor să implementeze această platformă în toate spitalele din ţară.

  • “Este o aplicaţie foarte bună având în vedere situaţia dată în special pentru pacienţii aflaţi în izolare care au nevoie de informaţii despre COVID, dar şi alte probleme de sănătate. Este foarte uşor, se poate accesa uşor”, arată Laura Cornea, medic rezident.

  • “Un avantaj major al platformei pentru medici este că pe lângă faptul că văd video pacientul, pot lua decizii medicale bazate pe informaţiile sau datele medicale pe care însuşi pacientul le încarcă pe această platformă. Astel medicul poate selecta pacienţii pe care poate să îi consule în ambulatoriu adică pe cei care trebuie să îi vadă faţă în faţă reducând astfel riscurile de transport pentru pacient. Pe viitor ne dorim să dezvoltăm programe de evaluarea pacientului la externare astfel încât pacientul să fie monitorizat acasă prin intermediul aplicaţiei, reducând astfel timpul de spitalizare”, adaugă Flavia Topan, purtător de cuvânt Spitalul Clinic Judeţean Cluj.

  • “Absolut orice persoană poate să descarce. După care sistemul devine activ şi printr-o simplă apăsare de buton poţi să intri în contact cu medicul pentru asistenţă. Acum conectăm şi medicii de familie. Sunt în vizor 600 de medici de familie care vor fi conectaţi. Nu trebuie să plătească nimic. Nu trebuie să fii din Cluj, poţi să fii din orice localitate”, explică Stelian Brad, preşedinte Cluj IT Cluster.

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici