Temperaturile ridicate, însoţite de ploi în câteva zone ale ţării

Temperaturile ridicate vor fi însoţite, de marţi dimineaţă până miercuri dimineaţă, în Crişana, Maramureş, Transilvania, Oltenia şi la munte, de averse locale, intensificări de scurtă durată şi descărcări electrice, informează Ministerul Mediului.

Urmărește
1 afișare
Imaginea articolului Temperaturile ridicate, însoţite de ploi în câteva zone ale ţării

Temperaturile ridicate, însoţite de ploi în câteva zone ale ţării

Potrivit sursei citate, în restul teritoriului vremea va fi călduroasă, cu cerul variabil şi doar pe arii restrânse cu manifestări de instabilitate, după-amiază, în zona de deal din Banat, Muntenia şi Moldova.

Temperaturile maxime se vor situa de la 26-27 de grade Celsius în nord-vest până la 35-36 de grade în Câmpia Română, unde indicele de confort termic temperatură-umezeală ITU va atinge şi depăşi uşor pragul critic. Temperaturile minime se vor situa, în general, între 14 şi 22 de grade. La Bucureşti, temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 34 de grade Celsius, iar ITU va atinge, după-amiază, pragul critic.

Luni, Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat că, în a doua parte a săptămânii, vor fi temperaturi caniculare în mai multe regiuni ale ţării. În intervalul 22-24 august, în Banat, sudul Crişanei, cea mai mare parte a Olteniei, a Munteniei şi a Moldovei şi în jumătatea de vest a Dobrogei vremea va fi călduroasă, caniculară după-amiaza, când pe arii extinse se vor înregistra 35-35 de grade Celsius.

Local în Câmpia Română vor fi valori de 37-38 de grade Celsius.

Indicele temperatură-umezeală va atinge şi depăşi pragul critic de 80.

Atenţionările au fost trimise de Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Mediului şi Dezvoltării Durabile prefecturilor: Bucureşti, Arad, Argeş, Bacău, Buzău, Brăila, Caraş-Severin, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Mehedinţi, Olt, Prahova, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vâlcea, Vaslui şi Vrancea.

În această situaţie, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a recomandat populaţiei să nu se expună la soare în intervalul orar 11.00-17.00, în a doua parte a săptămânii, şi a anunţat redeschiderea liniei de telefon gratuită pentru informaţii privind autoprotecţia în caz de caniculă.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici