Video Teoria că te poţi infecta cu COVID-19 prin vaccinul antigripal, demontată: Nu poate fi stabilită vreo legătură

  • Teoria potrivit căreia se injectează coronavirusuri prin vaccin antigripal nu are nicio bază ştiinţifică
  • Nu există un mecanism fiziologic prin care virusul poate pătrunde în corp printr-o injecţie
  • Gindrovel Dumitra: Testul pentru Covid-19 nu poate fi pozitiv din cauza vaccinului antigripal
Urmărește
3040 afișări

O teorie venită de peste ocean inflamează reţelele sociale. Un antivaccinist american susţine că, de-a lungul anilor, oamenilor li s-au injectat, odată cu vaccinul antigripal şi coronavirusuri. Deşi are succes la public, teoria sa nu are la bază niciun studiu.

"Această informaţie, până în acest moment este doar o teorie lansată de o persoană, nu o personalitate ştiinţifică, nu are în spate studii nici măcar observaţionale.

Este chiar foarte puţin probabil să apară vreun studiu în acest sens. În medicină, trebuie să existe o explicaţie fiziopatologică a unui fenomen, pentru ca oamenii de ştiinţă să se aplece asupra studiului. Or, în cazul legăturii dintre vaccinul antigripal şi virusul SARS Cov-2 nu poate fi stabilită vreo legătură", spune Gindrovel Dumitra, coordonator al grupului de vaccinologie din cadrul SNMF.

"Persoana respectivă să justifice şi mecanismul, dacă doreşte să fie credibil. MUSCA Dacă susţine că s-a injectat coronavirus prin vaccin, nu avem încă demonstrat calea de transmitere parenterală, prin intermediul unei injecţii, cum există la SIDA, de exemplu. Calea de intrare demonstrată este doar respiratorie

Medicul îţi spune că nici teoria potrivit căreia testele pentru Covid-19 ies pozitive la cei care au fost vaccinaţi antigripal nu stă în picioare", mai spune Gindrovel Dumitra.

"În cazul în care o persoană este vaccinată în luna septembrie, octombrie a anului trecut vaccinul se administrează pe cale intramusculară, nu pe cale intranazală. Există şi un vaccin bioatenuat, care poate fi administrat sub formă de spray la nivelul porţii de intrare, dar el nu mai este identificabil nici măcar două săptămâni după administrare. El dispare complet, tocmai prin formarea de anticorpi specific împotriva virusului gripal", mai spune el.

Medicii te sfătuiesc să nu renunţi la vaccinul antigripal, mai ales dacă faci parte dintr-o categorie vulnerabilă. Gripa poate ucide, iar dacă infecţia cu virusul SARS Cov-2 apare la o persoană care are şi virusul gripal, riscurile sunt cu atât mai mari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici