- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Terapeuta în nutriţie Anca Alungulesei dezvăluie 5 reguli pentru un concediu fără kilograme în plus
- Anca Alungulesei este terapeut în nutriţie şi creatoare a metodei integrative de slăbit Psiho-Dieta.
- Aceasta dezvăluie care este, din punctul ei de vedere, reţeta unui concediu fără kilograme în plus.
- Anca Alungulesei : Avem nevoie de o rutină benefică pentru corp şi minte şi în vacanţă.
Anca Alungulesei, terapeut în nutriţie şi creatoare a metodei integrative de slăbit Psiho-Dieta, dezvăluie care este, din punctul ei de vedere, reţeta unui concediu fără kilograme în plus acumulate la întoarcerea acasă.
Apa, somnul, proteinele în cantitate moderată, grăsimile bogate în omega 3, legumele şi verdeţurile şi starea continuă de libertate şi de bine sunt parte din secretele care nu vor muta acul cântarului după concediu, din perspectiva Ancăi Alungulesei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Preşedinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot şi pune ştampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăţi că exişti
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Alegeri prezidenţiale 2024, primul tur. Unde se pune ştampila şi cum arată buletinul de vot
Iată câteva reguli de aur din Psiho-Dieta creată de Anca Alungulesei pentru un concediu relaxant, sănătos şi fără frustrări:
- Să vedem concediul fără stres, dar ca o pauză de la zgomotul de fond în care trăim zilnic, nu ca pe o pauză de la bunele noastre obiceiuri de viaţă.
- Să mergem în vacanţă cu temele făcute, adică să avem un plan: dacă optam pentru vacanţa de tip all inclusive ce facem, cum ne “protejăm” de toate tentaţiile sau dacă avem o altă variantă de servit masa, în ce fel ne organizăm.
- Să învaţăm să negociem cu mintea noastră, astfel încât să o menţinem într-o stare de relaxare şi să nu-i oferim ocazia de a intra în panică, adică în modulul de supravieţuire: de exemplu, dacă vreau să beau o bere pe zi sau un cocktail, atunci renunţ la paste şi pizza.
- Să nu lipsescă salatele de la nicio masă principală. Mai mult decât atât, recomand să fie mâncată întâi salata şi abia apoi felul principal, pentru că aduce aport de enzime pentru o digestie uşoară, iar stomacul începe deja să se umple şi asta înseamnă că vom mânca mai puţin apoi.
- Hidratare şi somn. Până la mâncare este nevoie să ne gândim la hidratare, deoarece apa ne păstrează corpul hidratat şi în confort, iar lipsa somnului generează o poftă de mâncare mai mare decât cea firească şi un nivel de saturaţie scăzut. Încurajez siesta de prânz în concediu (măcar 40-50 min), mai ales că în restul zilelor din an noi nu avem un timp alocat pentru asta.
Aşa cum mintea are nevoie de rutină, de repetiţie şi de reguli clare şi precise pentru a funcţiona în folosul oamenilor, la fel are şi corpul, iar păstrarea obiceiurilor sănătoase şi în concediu reprezintă o senzaţie de putere şi libertate mai mare decât cea oferită de o farfurie de mâncare hipercalorică şi va face întoarcerea la normalitatea zilnică de acasă mult mai uşoară.
„Avem nevoie de o rutină benefică atât pentru corp, cât şi pentru minte şi în vacanţă, şi atunci suntem tot noi cu noi, în acelaşi corp, cu aceeaşi minte care ne coordonează. Nu ne face bine să ne setăm mental că vacanţa este un capitol paralel faţă de stilul de viaţă pe care noi îl considerăm sănătos. De exemplu, în concediu, ne putem păstra fără eforturi rutina de a bea cât mai multă apă pentru a avea un nivel de hidratare ridicat, putem alege să consumăm carbohidraţii la masa de prânz şi proteina seara. Să asezonăm totul cu câte o salată de crudităţi, să punem accent pe calitatea somnului şi pe refacerea organismului sunt lucruri care ne fac să ne respectăm mai mult prin crearea unei stări de bine în care noi suntem pe primul plan, şi nu farfuria cu mâncare”, explică Anca Alungulesei.
În faţa tentaţiei de a bea un pahar de bere sau un cocktail răcoros, de a mânca o pizza sau o porţie generoasă de paste, Anca Alungulesei recomandă arta ”auto-negocierii”, nu privarea de plăcere care produce frustrare: „Îi încurajez pe oameni să înveţe arta negocierii cu sine. Efectiv faci un acord tu cu tine despre cât să bei sau să mănânci, când spui stop şi cum alegi să te simţi după. Uneori este mai important pentru tine să fii vesel, în linie cu toţi prietenii de la masă, ceea ce este firesc atât timp cât este o acţiune conştientă ca efecte, ca rezultat interior. Când alegerea este asumată şi sinceră, vinovăţia efectiv nu îşi mai are locul.”
Kilogramele în plus care pot apărea după o vacanţă nu trebuie privite nici ca o dramă, nici ca un eşec personal, ci cu naturaleţe, dominaţie şi convingerea că ele se pot topi în cel mai scurt timp dacă există acest scop setat, mai spune Anca Alungulesei.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO