STB SA precizează că, în fiecare dintre cele şase cazuri, contaminarea a fost generată de contactul cu persoane infectate din afara spaţiilor aferente locului de muncă, toţi angajaţii fiind spitalizaţi, iar colegii cu care au intrat în contact fiind imediat izolaţi.
„În total, 80 de salariaţi au fost în izolare, în diverse perioade de timp, în prezent fiind în izolare doar şapte angajaţi, iar starea lor este stabilă.
Primul caz din STB SA a fost confirmat pozitiv data de 6 aprilie, fiind un angajat al Uzinei de Reparaţii, prezentând simptome la câteva zile după ce a revenit din concediu petrecut într-o ţară străină.
Alte două cazuri sunt doi şoferi – tată şi fiu – de la autobaza Ferentari, tatăl fiind primul care a manifestat simptome după revenirea din zile libere, la 13 aprilie, fiul său fiind confirmat pozitiv cu Sars-Cov-2 la data de 20 aprilie.
Al patrulea caz este un şofer de autobuz de la Autobaza Giurgiului, confirmat la 16 aprilie, când se afla în zile libere, iar al cincilea caz este o femeie, operator de date de la Depoul Militari confirmată pozitiv la 20 aprilie, împreună cu soţul său. Cel de-al şaselea caz este un electrician de la Depoul Alexandria, care a fost infectat în familie”, se arată într-un comunicat transmis duminică de STB SA.
Potrivit documentului, STB a luat măsuri pentru reducerea riscului de contaminare atât în rândul călătorilor, cât şi al salariaţilor, prin dezinfectarea vehiculelor cu substanţe care distrug virusurile, dar şi a spaţiilor de lucru şi a staţiilor şi mobilierului aferent pe care le are în administrare.
Au fost achiziţionate, de asemenea, în regim de urgenţă atomizoare şi materiale necesare pentru efectuarea dezinfecţiei în clădiri şi mijloacele de transport în comun si materiale/ echipamente de protecţie individuală pentru toţi salariaţii.
STB SA are 11.000 de angajaţi.