- Home
- Social
- (02.10.2020, 08:25)
- Andreea Dragoş
Terapie pentru bebeluşi. Kinetoterapia ajută la dezvoltarea copiilor
- Terapia la bebeluşi, în mare parte, se face prin joacă – un mod principal de stimulare
- Cu copiii agitaţi se lucrează mai uşor dacă trec mai întâi prin camera senzorială
- Kinetoterapeuţii sunt cei mai căutaţi când vine vorba de recuperarea pediatrică
Urmărește
724 afișări
STIRILE Terapie pentru micuţul tău (NU LUATI IN SEARA ASTA LA SITE)
Ştii că problemele de sănătate nu trebuie evitate, mai ales cele ale copilului tău. Încă de la naştere, bebeluşii ajung pe mânile terapeuţilor la recomandarea medicilor din spitale. Specialiştii spun că cele mai frecvente afecţiuni pe care le întâlnesc la sugari sunt torticolisul, adică asimetria la nivelul craniului şi deficienţele la nivelul picioarelor. Tot ei îţi recomandă să fii atent la cum acţionează şi reacţionează copilul tău în diferite situaţii în comparaţie cu alţi copii. E recomandat chiar să mergi de la o vârstă fragedă la pediatru ca să primeşti nişte sfaturi.
Cosmina Tufă, kinetoterapuet, a declarat:
”Facem, de exemplu, la nivelul picioruşelor nişte simulări şi nişte mobilizări pasive. În general punem mâna pe ei ca să îi stimulăm să facă anumite mişcări. Este esenţial ca părintele să ştie ce are de făcut acasă, la noi este o muncă de echipă. Noi îi arătăm în mod frecvent părintelui ce are de făcut şi este foarte important ca el să continue acasă ca rezultatele să fie cât mai bune”.
Există camere senzoriale care îi ajută pe copiii agitaţi să se liniştească. Aşa se lucrează mult mai uşor cu ei. Şi nu uita nici de dezvoltarea psihologică a copilului tău.
Raluca Chişu, fondator KinetoBebe, centru de recuperare pedriatică, a declarat:” Este un panou electric în care copiii, cu ajutorul luminii, al culorilor şi al lichidului care este în acest panou, învaţă să aibă forţă în mână.Terapia senzorială este o terapie care vine în ajutorul kinetoterapiei. Copilul se relaxează, acceptă mult mai uşor ideea de terapie şi primeşte, bineînţeles, şi foarte mulţi stimuli”.
Iată ce spune şi Adina Popescu, psihopedagog: ”Sunt situaţii în care când copiii sunt deja incluşi în programele de terapie motrică, şi anume, kinetoterapie, în aceste programe terapeuţii să observe anumite semne prin care să recomande părinţilor ca copiii să vină şi la o evaluare psihologică. Faptul că la vârsta de un an jumate, chiar trei ani, nu are limbajul verbal dezvoltat, are o receptivitate scăzută sau are o atenţie deficitară asta îi face să le recomande părinţilor o evaluare psihologică.
TC 16.33 luminite, joc
TC 17.00 saltea terapie
TC 22.13 panou colorat, se misca
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Ţara care pariază tot pe opulenţă absurdă ca să atragă super-bogaţii şi miliardele lor. Au construit palate pentru vânătorii de lux şi acum aşteaptă să vadă cine muşcă momeala
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Milionarul de 53 de ani a cerut-o de nevastă pe iubita lui cu 24 de ani mai tânără
PROSPORT.RO
Digi RCS-RDS, anunțul începutului de februarie. Oferă acest smartphone de ultimă generație tuturor abonaților din România
CANCAN.RO
Localitatea din România în care o casă se vinde cu doar 3.800€. Condiția bizară pe care trebuie să o îndeplinești
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe