- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Terasele din Centrul Istoric, deschise tot anul ca la Paris şi Viena, dar fără muzică şi mici - VIDEO
Terasele din Centrul Istoric al Capitalei ar putea fi deschise tot anul ca la Paris şi Viena, mobilierul poate fi alb, bej sau maro, îmbodobit cu flori naturale, iar în aceste spaţii nu va fi muzică şi totodată nu se vor face mici, este concluzia întâlnirii primarului general cu patronii de terase.
Terasele din Centrul Istoric, deschise tot anul ca la Paris şi Viena, dar fără muzică şi mici (Imagine: Andreea Campeanu/Mediafax Foto)
Primarul general, Sorin Oprescu, s-a întâlnit, duminică la prânz, cu patronii teraselor din Centrul Istoric, pentru a discuta despre organizarea acestor spaţii în acest sezon.
"Regulamentul propus de Primăria generală este flexibil. Terasele ar putea fi deschise în câteva zile, dar numai pe străzile care au fost reabilitate, întrucât din cele zece străzi, doar patru au fost terminate. Vreau să vă rog să mă ajutaţi. Sunt atâţia frânari care, de ani de zile, nu ne lasă să rezolvăm problemele în zonă. Cred că, odată cu deblocarea ideii de refacere a clădirilor, să putem demara lucrările", le-a spus Oprescu patronilor de terase.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Nicuşor Dan, uimit de rezultatul alegerilor: Vreau să înţeleg mecanismul
-
Lasconi: Promit că voi da totul pentru a mă ridica la aşteptările voastre
-
Cum explică PNL scorul dezastruos. Deputat: Guvernarea cu PSD ne-a costat, al doilea mandat al lui Iohannis ne-a îngropat
La rândul lui, Mugur Mihăescu, unul dintre patronii din zonă, a spus că ar fi de preferat ca mobilierul teraselor să fie alb, bej şi maro wenge, iar orarul de funcţionare să fie flexibil.
Să nu existe muzică de niciun fel, nici rufe la uscat şi nici aparate de aer condiţionat la geamurile clădirilor din zonă, iar legile pentru organizarea şi funcţionarea spaţiului din Centrul istroic să fie în specificul zonei, potrivit unor reguli care ar putea fi adoptate în zilele următoare.
"Centrul Istoric nu este un cartier oarecare al Capitalei. Trebuie să fie o zonă unitară aşa cum este la Braşov sau la Sibiu", a susţinut Mihăescu.
Patronii au mai propus ca în zonă să existe un centru medical şi unul pentru stingerea incendiilor, maşini de gunoi speciale, altele decât cele care circulă pe străzi, dar şi poliţie care să patruleze continuu, "dar nu obsesiv".
Primarul general a promis că va organiza un birou unic pentru Centrul Istoric care să se ocupe de actele necesare funcţionării unităţilor din acest spaţiu.
Oprescu a susţinut însă că una dintre marile probleme ale zonei este cea legată de faţadele clădirilor.
"Reabilitarea lor nu poate fi făcută în afara legii. Apoi, din cele 400 de clădiri aflate în Centrul istoric, cam 10-12 au încă un statul neclar. De asemenea, din cele aproximativ 85 de cereri de autorizaţie pentru funcţionarea teraselor, aproape trei sferturi ar putea fi deschise imediat", a spus Oprescu. Primarul general a apreciat că, până la sfârşitul lui 2010, s-ar putea termina lucrările din Centrul Istoric, zona fiind una pietonală.
Sorin Oprescu a anunţat, vineri, că începând cu 2010, toate autorizaţiile de funcţionare vor fi eliberate de municipalitate, iar în cazul în care există deja operatori economici care au obţinut autorizaţie de la Primăria Sectorului 3, aceştia vor fi reautorizaţi.
Edilul general a arătat că eliberarea autorizaţiilor de funcţionare va începe "mai devreme de 1 Mai", pe măsură ce agenţii economici vor prezenta dosarele cu actele necesare, dar şi pe măsură ce municipalitatea va pune la punct structura care se va ocupa de aceste autorizaţii.
"Autorizaţiile de funcţionare vor fi eliberate de o structură organizată ad-hoc, dar legală, în aşa fel încât să nu mai aibă legătură cu Primăria sectorului 3, iar inspectorii acestei administraţii să nu mai vină să amendeze agenţii economici din Centrul Istoric", a spus, vineri, Sorin Oprescu.
"Proiectul de regulament are în vedere uniformizarea mobilierului folosit de agenţii economici, cromatica construcţiilor sezoniere, dar şi modul în care terasele vor fi iluminate şi orarul de funcţionare al teraselor", a adăugat Sorin Oprescu.
În privinţa taxelor achitate deja Primăriei sectorului 3, în cazul agenţilor economici deja autorizaţi, Sorin Oprescu a precizat că nu doreşte încasarea repetată a acestor sume şi a precizat că cei care au plătit deja, nu vor mai fi nevoiţi să plătească pentru perioada pentru care au deja autorizaţie.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO