Teribiliştii din trafic, atraşi spre mediul sigur: campionii sunt pe circuit, nu pe şosele

Circuitul Transilvania Motor Ring din judeţul Mureş va găzdui în acest weekend un eveniment naţional de drift, dedicat tuturor pasionaţilor de drift, care se va desfăşura sub sloganul „Deşteaptă-te române! Campionii sunt pe circuit, nu pe şosele!”, principalul scop fiind atragerea teribiliştilor din trafic într-un mediu legal şi care oferă toate măsurile de securitate.

Urmărește
90 afișări
Imaginea articolului Teribiliştii din trafic, atraşi spre mediul sigur: campionii sunt pe circuit, nu pe şosele

Teribilistii din trafic, atrasi spre mediul sigur: campionii sunt pe circuit, nu pe sosele

Zeci de tineri şi-au anunţat deja prezenţa la evenimentul organizat de RoDrift care îşi propune să educe şi să sensibilizeze tinerii şoferi cu privire la pericolele conducerii imprudente şi la importanţa respectării regulilor de circulaţie. Astfel, aceştia vor puncta inclusiv în cadrul Campionatului Naţional de Drift, la divizia Street, competiţie aflată la al doilea sezon.

"Ne dorim să aducem aici tot mai mulţi tineri a căror dorinţă de adrenalină se manifestă pe şosele. Le oferim un circuit special amenajat, un mediu controlat, care oferă toate măsurile de siguranţă, atât pentru şofer, cât şi pentru cei din jur, dar mai ales şansa de a transforma o pasiune pentru viteză într-o carieră de pilot profesionist. Deja avem câteva exemple pozitive, de tineri, care acum au urmat paşii normali şi concurează în campionatul naţional cu rezultate remarcabile”, a declarat Denis Manea, vicepreşedintele RoDrift.

Prin intermediul educaţiei, informării şi promovării unei atitudini proactive faţă de respectarea regulilor de circulaţie şi a siguranţei în trafic, evenimentul finanţat cu sprijinul Seretariatului General al Guvernului prin SDC urmăreşte reducerea numărul de accidente rutiere şi a victimelor în trafic.

Cei care se vor înscrie şi participa la etapa care va avea loc sâmbătă şi duminică pe circuitul Transilvania Motor Ring vor beneficia şi de un instructaj acreditat, în Mureş urmând să fie prezenţi şi piloţi de renume precum Gabi Imre, Răzvan Frăţianu, Cătălin Trifan sau Răzvan Stan.

Astfel, cei care deţin o maşină cu tracţiune spate, cu ITP şi RCA valabile şi permis de conducere se pot înscrie rapid, urmând doar câţiva paşi pe platforma rodrift.ro. Accesul publicului la eveniment va fi gratuit, iar cei mai norocoşi vor avea ocazia să trăiască experienţa unei curse de drift în dreapta unui pilot profesionist.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici