Testele rapide Covid nu sunt la fel de precise pentru varianta Omicron

  • Primele date sugerează că testele rapide antigen detectează varianta Omicron, dar pot avea o sensibilitate redusă, a declarat US Food and Drug Administration.
  • Sensibilitatea este o măsură a probabilităţii ca un test să poată detecta un rezultat pozitiv.
Urmărește
1287 afișări
Imaginea articolului Testele rapide Covid nu sunt la fel de precise pentru varianta Omicron

Testele rapide Covid nu sunt la fel de precise pentru varianta Omicron

Testele rapide COVID-19 nu sunt la fel de precise în cazul variantei Omicron, spune autoritatea de reglementare din SUA.

Testele rapide Covid, făcute la domiciliu, au mai multe şanse de a da un rezultat fals negativ în cazul infectării cu Omicron, în comparaţie cu tulpinile anterioare, a declarat marţi Administraţia pentru Alimente şi medicamante din SUA (FDA).

Vestea vine în contextul în care ţara se confruntă cu o creştere masivă a numărului de cazuri, ca urmare a unei crize de teste, o aşteptare prea mare pentru testele PCR, iar kiturile pentru acasă sunt extrem de puţine.

FDA a precizat că studiază alături de National Institutes of Health (NIH) performanţa testelor la domiciliu, cunoscute şi sub numele de teste "antigenice", în cazul pacienţilor care conţin versiuni vii ale variantei Omicron.

Primele date sugerează că testele antigen detectează varianta Omicron, dar pot avea o sensibilitate redusă", a precizat agenţia, relatează France24. Sensibilitatea este o măsură a probabilităţii ca un test să poată detecta un rezultat pozitiv.

Testele anterioare s-au concentrat pe probe de virus inactivat termic, mai degrabă decât pe virusul viu, care este mai bun, iar o scădere a performanţei nu a fost observată până acum, a adăugat comunicatul.

FDA a precizat că va continua să autorizeze utilizarea testelor antigenice, care funcţionează prin detectarea proteinelor de suprafaţă ale coronavirusului, şi că persoanele ar trebui să continue să le folosească în conformitate cu instrucţiunile.

De exemplu, unele teste rapide îi instruiesc pe utilizatori să efectueze două teste, la un anumit interval de timp, pentru a confirma un rezultat negativ.

În cazul în care o persoană are un rezultat negativ la un test rapid, dar crede că este posibil să aibă Covid, fie din cauza simptomelor, sau a factorilor de risc la care a fost expusă, i se recomandă în continuare să efectueze un test molecular RT-PCR, care rămâne standardul de aur pentru diagnosticul de COVID-19. Acestea sunt mai precise deoarece pot face milioane de copii ale ARN-ului virusului, astfel încât, chiar şi cantităţi mici devin detectabile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici