Thailanda face istorie: Căsătoriile între persoane de acelaşi sex devin legale

Thailanda face un pas semnificativ în direcţia egalităţii şi a drepturilor omului, devenind prima ţară din Asia de Sud-Est care recunoaşte oficial căsătoriile între persoane de acelaşi sex.

Urmărește
84 afișări
Imaginea articolului Thailanda face istorie: Căsătoriile între persoane de acelaşi sex devin legale

Thailanda face istorie: Căsătoriile între persoane de acelaşi sex devin legale

Decizia plasează Thailanda în fruntea mişcării pentru drepturile LGBT în regiune şi marchează un moment crucial pentru comunitatea LGBTQ+ din întreaga Asie.

Regele Thailandei a aprobat proiectul de lege privind egalitatea căsătoriei, care fusese adoptat de parlament la începutul anului. Aprobarea regală, publicată în buletinul oficial regal, conferă legitimitate finală legi, conform AFP.

Noua lege va intra în vigoare peste 120 de zile de la publicarea în buletinul oficial. Asta înseamnă că începând din 22 ianuarie 2025, cuplurile de acelaşi sex vor putea să se căsătorească legal în Thailanda, beneficiind de aceleaşi drepturi şi protecţii legale ca şi cuplurile heterosexuale.

Thailanda devine astfel nu doar liderul Asiei de Sud-Est în ceea ce priveşte drepturile LGBT, ci şi în a treia ţară din întregul continent asiatic care recunoaşte căsătoriile între persoane de acelaşi sex.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici