Prima pagină » Coronavirus » Jurnal de salvator. Ştefan Baută explică: Decontaminarea, obligatorie după fiecare misiune Covid-19

Jurnal de salvator. Ştefan Baută explică: Decontaminarea, obligatorie după fiecare misiune Covid-19

Jurnal de salvator. Ştefan Baută explică: Decontaminarea, obligatorie după fiecare misiune Covid-19
Adrian Bujoaică
23 apr. 2020, 09:40, Social

După fiecare intervenţie COVID, decontaminarea ambulanţei, dar şi a echipajului este absolut obligatorie. Ştefan Baută, salvator la ISU Bucureşti-Ilfov, îţi explică ce se întâmplă după ce transportă pacienţi infectaţi cu noul coronavirus.

„Avem un lanţ care trebuie urmat. În primul rând, intră maşina într-o zonă care este zona de decontaminare a autospecialei, acolo se decontaminează întâi autospeciala, uşile, mânerele de către colegul care este echipat corespunzător” spune Ştefan Baută.

După decontaminarea maşinii, întreg echipajul trece prin aceeaşi procedură.

„Intrăm într-un cort de decontaminare unde ni se dă cu o soluţie pe echipamentul nostru. Apoi, intrăm într-un al doilea cort unde sunt doi colegi echipaţi corespunzător şi ne dezechipează. Apoi intrăm într-un cort decontaminat, unde este curat, ne spălăm pe mâini cu o soluţie specială şi apoi mergem în cortul în care ne echipăm cu hainele noastre de intervenţie.”

Ştefan a ieşit din tură miercuri dimineaţă. De data aceasta, a fost încadrat pe ambulanţa de terapie intensivă, care tratează cazurile grave de COVID-19.

„O pacientă care s-a prezentat în cursul zilei de ieri, iar ce 12 noaptea, din ce am înteles, a fost confirmată cu coronavirus. Pacienta s-a prezentat în camera de gardă cu disnee. Spitalul a spus că pacienta noastră se desaturează şi tocmai de aceea a fost nevoie de echipaj medicalizat pentru transportul pacientei.”

După două zile de pauză, Ştefan va reveni pe autospeciala care transportă pacienţii confirmaţi cu COVID-19.