Tîlvăr a reiterat importanţa securităţii la Marea Neagră în discuţiile cu omologul său turc

Ministrul apărării naţionale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri, la Istanbul, o întrevedere în format bilateral cu ministrul apărării din Turcia, Yaşar Güler. Tîlvăr a reiterat importanţa securităţii la Marea Neagră şi a libertăţii navigaţiei.

Urmărește
38 afișări
Imaginea articolului Tîlvăr a reiterat importanţa securităţii la Marea Neagră în discuţiile cu omologul său turc

Sursa foto: Facebook

Agenda discuţiilor s-a concentrat pe proiectele de cooperare din domeniul apărării, cu accent pe situaţia de securitate din regiunea Mării Negre.

În acest context, Tîlvăr a exprimat aprecierea României pentru modul de colaborare cu partea turcă în cadrul Grupului Operativ pentru Combaterea Minelor Marine - MCM Black Sea, şi a subliniat importanţa acestei iniţiative pentru asigurarea securităţii şi libertăţii de navigaţie în Marea Neagră.

„MCM Black Sea este un exemplu de cooperare eficientă în cadrul Alianţei Nord-Atlantice. Libertatea de navigaţie în Marea Neagră este esenţială, iar acţiunile de contracarare a ameninţărilor generate de minele marine sunt prioritare. Cele două activări anterioare ale MCM Black Sea au demonstrat un nivel excelent de interoperabilitate între forţele navale ale statelor participante. Suntem recunoscători pentru contribuţia aliaţilor şi le urez succes militarilor noştri în cea de-a treia activare, care va începe peste două săptămâni”, a declarat ministrul Tîlvăr.

De asemenea, cei doi miniştri au discutat modalităţile de implementare a deciziilor adoptate la Reuniunea miniştrilor apărării din ţările membre ale NATO, desfăşurată săptămâna trecută la Bruxelles. În cadrul discuţiilor, s-a pus un accent deosebit pe subiectul mobilităţii militare şi pe semnarea scrisorii de intenţie privind stabilirea unui coridor de mobilitate militară între Bulgaria, România şi Turcia.

Un alt subiect de interes abordat a fost cooperarea în domeniul industriei de apărare, în scopul dezvoltării capabilităţilor militare.

La finalul întrevederii, oficialii au apreciat nivelul foarte bun al dialogului politico-militar bilateral, considerându-l un instrument valoros pentru armonizarea poziţiilor asupra temelor de interes comun.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici