Tîlvăr vrea consolidarea prezenţei aliate în regiune şi sprijin pentru Ucraina şi Republica Moldova

Ministrul apărării, Angel Tîlvăr, subliniază importanţa întăririi prezenţei aliate în regiunea Mării Negre şi necesitatea continuării sprijinului pentru Ucraina şi Republica Moldova.

Urmărește
65 afișări
Imaginea articolului Tîlvăr vrea consolidarea prezenţei aliate în regiune şi sprijin pentru Ucraina şi Republica Moldova

Tîlvăr vrea consolidarea prezenţei aliate în regiune şi sprijin pentru Ucraina şi Republica Moldova

Ministrul apărării naţionale, Angel Tîlvăr, s-a întâlnit miercuri cu ambasadoarea Ţărilor de Jos în România, E.S. Willemijn Van Haaften.

Cei doi oficiali au abordat subiecte despre situaţia de securitate din Regiunea Mării Negre, prin prisma evoluţiilor recente, precum şi despre oportunităţile de cooperare româno-olandeză în domeniul apărării.

De asemenea, cei doi demnitari au purtat discuţii referitoare la importanţa Centrului european de instruire F-16 din România pentru pregătirea piloţilor Forţelor Aeriene Române şi ai celor din ţările aliate şi partenere, cum ar fi prima serie de patru piloţi ucraineni, care au început pregătirea teoretică în această facilitate.

„Angel Tîlvăr a exprimat mulţumiri pentru angajamentul şi contribuţia Regatului Ţărilor de Jos la susţinerea măsurilor de securitate şi apărare implementate în România. În context, ministrul român a evidenţiat necesitatea consolidării prezenţei şi eforturilor aliate pentru asigurarea securităţii regionale, precum şi menţinerea unui sprijin consistent şi susţinut pentru Ucraina şi Republica Moldova. De asemenea, agenda de discuţii a cuprins teme prioritare de actualitate de pe agenda NATO, privind implementarea deciziilor Summitului aliat de la Washington, iar referitor la cooperarea în cadrul UE, ministrul Tîlvăr a evidenţiat importanţa mobilităţii militare, a proiectelor PESCO şi a revitalizării industriei europene de apărare”, transmite Ministerul Apărării Naţionale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici