Timiş: Angajaţii Primăriei Dumbrăviţa se află în cea de-a doua zi de grevă

Angajaţii Primăriei Dumbrăviţa din judeţul Timiş se află, marţi, în a doua zi de grevă, refuzând să lucreze, deoarece li s-au redus anumite sporturi, iar primarul localităţii, Victor Malac, declară că a trebuit să respecte decizia instanţei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
484 afișări
Imaginea articolului Timiş: Angajaţii Primăriei Dumbrăviţa se află în cea de-a doua zi de grevă

Timiş: Angajaţii Primăriei Dumbrăviţa se află în cea de-a doua zi de grevă (Imagine: Andreea Tobias/ Mediafax Foto)

Angajaţii au mers, marţi, la sediul Primăriei, unde au afişat o hârtie pe care scrie "Grevă” şi s-au aşezat pe holurile instituţiei, refuzând să lucreze, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Din cauza conflictului de muncă, activitatea Primăriei Dumbrăviţa este complet blocată.

Unul dintre grevişti, Nicolae Constantin, a declarat corespondentului MEDIAFAX că în urma întâlnirii pe care greviştii au avut-o, luni, cu primarul localităţii, Victor Malac, nu s-a ajuns la niciun rezultat.

"Credeam că cineva ia atitudine de dezamorsare a conflictului, dar văd că acest lucru nu s-a întâmplat. Cu toate riscurile de tăiere a zilei de lucru, suntem în continuare în grevă. Relaţiile conflictului de muncă sunt şi mai încordate. Conflictul continuă şi nu se lucrează”, a declarat Constantin.

La rândul lui, primarul localităţii Dumbrăviţa, Victor Malac, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că sporurile angajaţilor au fost reduse în ianuarie, după ce instituţia pe care o conduce a pierdut un proces prin care a contestat un raport al Curţii de Conturi Timiş, care considerase nelegale sporurile primite de angajaţi.

"Urmează să mă consult cu un avocat, să văd dacă pot să fac ceva. A fost o sentinţă definitivă şi trebuia să o pun în aplicare, nu aveam ce să fac. Eu am trimis decizia la Prefectură. Îi înţeleg pe angajaţi, dar nu am ce să fac mai mult de atât. În 2014, în luna septembrie, a fost auditul Curţii de Conturi. Printre măsurile luate mi-au spus să diminuez şi sporul de dispozitiv şi drepturile speciale, că nu sunt legale. Atunci, noi i-am dat în judecată, şi pe perioada cât am fost în judecată am dat în continuare aceste sporuri. În noiembrie am pierdut şi recursul, pentru că am făcut recurs, şi trebuia să pun în aplicarea hotărârea judecătorească. Am dat dispoziţie în decembrie ca, începând cu 1 ianuarie, să nu se mai dea sporurile de dispozitiv şi drepturile speciale – aproximativ 600 de lei, destul de mult pentru un funcţionar care are cam 1200 de lei lunar”, a afirmat Malac.

Acesta a adăugat că se va întâlni, marţi, cu prefectul judeţului Timiş, Mircea Băcală, pentru a găsi o soluţie.

"Eu nu am putut să-i opresc să facă grevă, e dreptul lor. Încercăm să găsim o soluţie. Poate că la nivel judeţean sau naţional se va găsi o soluţie. Nu poţi să ceri performanţă de la un om pe care nu-l plăteşti şi să-l mai faci să şi zâmbească în faţa contribuabilului”, a mai spus Victor Malac.

Luni, cei circa 30 de angajaţi ai Primăriei Dumbrăviţa din judeţul Timiş au decis să declanşeze o grevă spontană, supăraţi că li s-au redus unele sporuri.

Prefectul judeţului Timiş, Mircea Băcală, declara că decizia Curţii de Conturi de a reduce din sporurile funcţionarilor a cauzat nemulţumiri şi în alte primării din judeţ, însă nu i se pare normală hotărârea angajaţilor Primăriei Dumbrăviţa de a intra în grevă spontană.

Comuna Dumbrăviţa, situată lângă Timişoara, este una dintre cele mai populate din judeţul Timiş, numeroşi timişoreni locuind în această localitate. În urma unui control al Curţii de Conturi, s-a constatat că angajaţii Primăriei Dumbrăviţa încasează lunar, ilegal, mai multe sporuri.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici