Relaxarea măsurilor i-a scos pe timişoreni afară din case. Nu pentru a protesta, ci pentru a se bucura la terase. Au stat până târziu, cum nu au mai făcut-o de aproape un an.
Avocat de profesie, Roxana are un program foarte încărcat. În timpul zilei nu prea apucă să meargă la terasă, iar când îşi termina jobul, totul era închis.
„Am profitat că putem sta, mai nou, până la ora 9:00, prin urmare mi-a permis şi programul să ies să mănânc ceva acum, spre după amiază, spre seară. E mult mai bine decât să-ţi iei sandvich-uri de la benzinărie. Nu?”, a spus Roxana Iliescu, clientă.
Ca Roxana sunt mii de timişoreni, care abia aşteptau o seară la terasă. Şi cum vremea a ţinut cu ei, locurile din Piaţa Unirii s-au dovedit a fi insuficiente.
„Ultima dată am fost vineri şi am apucat să stau o oră, de la 5:00 la 6:00, pentru că la 6:00 s-a închis. Lucrez până la ora 6:00 şi atunci, astăzi am profitat. Am zis că e ultima zi de căldură şi am profitat să ies puţin”, a spus Mirabela Ardelean, clientă.
În acest fel, proprietarii de restaurante speră să recupereze din pierderi.
Bianca are două restaurante în Timişoara. Pandemia i-a dat peste cap toate planurile de business. Acum, a prins puţin curaj.
„Este o zi de sărbătoare pentru noi. Aş putea spune că deja încep să îşi revină treburile. Par mai optimişti deja clienţii, iar dacă în urmă cu câteva săptămâni, comenzile erau mult mai mici, mă refer la cele online, acum vorbim deja despre altă poveste. Vorba unui client: M-am săturat să mănânc din caserole”, a declarat Bianca Boscu, antreprenor.