- Home
- Social
- ARAD, (08.04.2017, 07:00)
- Departamentul Corespondenţi
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Timpii de aşteptare la cel mai mare punct de trecere a frontierei cu Ungaria au crescut de patru ori
Timpii de aşteptare pentru trecerea frontierei din România în Ungaria în cel mai mare punct de trecere a graniţei au crescut, de vineri, chiar şi de patru ori, de când a intrat în vigoare regulamentul 458 de modificare a Codului Frontierelor Schengen, cei mai afectaţi fiind şoferii de TIR-uri.
Urmărește
6175 afișări
Timpii de aşteptare la cel mai mare punct de trecere a frontierei cu Ungaria au crescut de 4 ori
Poliţia de Frontieră Arad a luat măsuri speciale după intrarea în vigoare a Regulamentului 458 din 2017, de modificare a Codului Frontierelor Schengen, dar chiar şi aşa, timpii de aşteptare pentru trecerea graniţei au crescut chiar şi de patru ori, de vineri, iar cei mai nervoşi sunt şoferii de TIR-uri, care spun că li se încurcă programul transmite corespondentul MEDIAFAX.
Cei mai afectaţi dintre cei care sunt nevoiţi să aştepte mai mult la graniţă sunt şoferii de TIR-uri, care se plâng că noile reglementări le încurcă programul, în vreme ce alţi şoferi consideră că noile măsuri aduc mai multă siguranţă pentru cetăţeni.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri în SUA. Americanii își votează astăzi noul Președinte. Kamala Harris și Donald Trump duc o luptă strânsă pentru Casa Albă și Congres
-
Netanyahu plănuieşte să-i concedieze şi pe şefii IDF şi Shin Bet - surse
-
Noul ministru al Apărării din Israel are origini româneşti. Cine este Israel Katz
-
Protestatarii încep să se adune la Ierusalim şi Tel Aviv după ce Gallant a fost demis
Toate persoanele sunt controlate, inclusiv cetăţenii Uniunii Europene.
În cel mai mare punct de trecere a frontierei de pe graniţa cu Ungaria, Nădlac 2 de pe autostrada Nădlac-Arad, şoferii autovehiculelor spun că dacă înainte se aştepta circa cinci minute, după înăsprirea controalelor, vineri după-amiaza, se aşteaptă între 15 şi 30 de minute pentru a ieşi din ţară, iar şoferii TIR-urilor susţin că stau chiar şi o o oră pentru a trece de vamă, în loc de 20-25 de minute.
Timpi şi cozi şi mai mari sunt şi la intrarea în România. Tot la Nădlac pe autostradă, camioanele aşteaptă chiar şi 100 de minute ca să intre în România din Ungaria, iar autovehiculele aşteaptă 40 de minute.
Dacă şoferii de TIR-uri spun că noile controale le încurcă programul, şoferii autovehiculelor spun că ar trebui desfiinţate toate frontierele în cadrul UE, în vreme ce spun că suplimentarea controalelelor e binevenită pentru că aşa creşte siguranţa cetăţenilor.
„Ce să zicem? Cozi mai mari, dar creşte şi siguranţa în acelaşi timp, nu?”, a declarat unul dintre şoferi.
„Am o părere foarte bună, este foarte bine cum au procedat. Da, au crescut şi timpii de aşteptare, dar poate este bine în realitate”, a spus altul.
Un alt şofer crede că nu e bine că trebuie să aştepte mult la graniţă.
„Ce părere să am? Nu e bine că aşteptăm. În rest nu cred că or să oprească infracţionalitatea aşa, în felul ăsta. Verifică de două ori. Să verifice o dată, dar bine”, a declarat un alt şofer.
„Păi îi frumos? Mai suntem şi în Europa. UE ce poate să ne spună nouă. Am înţeles că de fapt se face o pregătire pentru că intrăm în Spaţiul Schengen. Asta era singura soluţie? În România, românul nu o să se manifeste într-un alt fel. Păcat. În toate vămile din UE ai liberă trecere fără ca să stai aşa. Dacă vrei să găseşti un infractor nu este obligatoriu ca să stai o jumătate de oră. Există un singur click dincolo, la noi există 400 de mii de click-uri până când descoperi un infractor", a spus un alt bărbat.
Pentru a evita supraaglomerarea celor mai mari şi cunoscute puncte de trecere a frontierei de pe graniţa cu Ungaria, poliţiştii de frontieră recomandă să se folosească şi alte puncte de trecere a graniţei. În judeţul Arad sunt patru puncte auto de trecere a frontierei, la Nădlac pe DN7, la Nădlac pe autostradă, la Turnu şi Vărşand.
În judeţul Timiş se poate trece pe la Cenad, în judeţul Bihor pe la Salonta, Borş, Valea lui Mihai şi Săcuieni, iar în Satu Mare pe la Urziceni şi Petea.
„Pentru a veni în sprijinul participanţilor la trafic, Poliţia de Frontieră Română a dezvoltat o aplicaţie on-line, disponibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro, care prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei. Timpii de aşteptare sunt afişaţi în timp real, ceea ce ajută utilizatorul să-şi recofigureze traseul către un punct de trecere a frontierei care înregistrează valori de trafic scăzut", a declarat corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Mihaela Leş.
Bazele de date în care fac verificări includ Sistemul de Informaţii Schengen (SIS), baza de date a Interpolului privind documentele de călătorie furate şi pierdute (SLTD), precum şi bazele de date naţionale. Măsurile sunt luate pentru creşterea siguranţei în cadrul Uniunii Europene după atentele teroriste care au fost comise în mai multe ţări din vestul Europei.
Pentru că se apropie Sărbătorile Pascale şi sezonul estival, Poliţia de Frontieră prefigurează o creştere şi mai mare a timpilor de aşteptare.
Cine este nemulţumit de cum merg controalele în frontieră, poate reclama acest fapt la numărul de telefon 021-95.90.
Citește pe alephnews.ro: Greșesc sau nu sondajele americane? Care sunt cele 3 scenarii în care ar putea câștiga Kamala Harris alegerile din SUA
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Rezultatele din șapte state swing vor decide Președintele SUA. Republicanii susțin că Trump va lua Pennsylvania, care are cele mai multe voturi electorale
Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Se adună nori de criză. Un uriaş magazin din China, pe care unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume a vrut să îl umple ochi cu haine, genţi şi pantofi de milioane de euro, acum stă gol şi abandonat. Să fie acesta primul semn că şi în buzunarele bogaţilor a început să bată vântul?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Ce s-a ales de averea Ronei Hartner. Motivul pentru care fiica ei nu a primit o moștenire prea mare
CANCAN.RO
„Eu sunt Ilinca”. Soția lui George Simion anunță o surpriză editorială în podcast-ul lui Codin Maticiuc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe