Tineri de 16 ani, arestaţi pentru că au vândut droguri pe care le obţinuseră prin tâlhărie

Patru persoane, dintre care trei minori, au fost arestaţi preventiv pentru trafic de droguri de risc. Ei au obţinut drogurile după ce au intrat, cu feţele acoperite, în apartamentul unei tinere, au imobilizat pe concubinul acesteia şi au sustras o geantă în care se afla canabis.

Urmărește
110 afișări
Imaginea articolului Tineri de 16 ani, arestaţi pentru că au vândut droguri pe care le obţinuseră prin tâlhărie

Tineri de 16 ani, arestaţi pentru că au vândut droguri pe care le obţinuseră prin tâlhărie

„La datele de 05, 06 şi 07.06.2024, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus reţinerea a 4 inculpaţi, dintre care trei minori, unul de 14 ani şi doi în vârstă de 16 ani, cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de droguri de risc. În sarcina inculpaţilor minori s-a reţinut şi infracţiunea de tâlhărie calificată. Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, în noaptea de 30/31.05.2024, inculpaţii minori, în baza unei înţelegeri prealabile, s-au întâlnit la o adresă situată în municipiul Bucureşti, sectorul 5 şi au determinat o tânără să coboare din imobil, după care, având feţele acoperite, au ameninţat-o cu un cuţit şi forţat-o să-i conducă în apartamentul ei. După ce au pătruns în interior, l-au imobilizat pe concubinul acesteia şi au sustras o geantă în care se afla o cantitate de canabis”, anunţă DIICOT.

Procurorii transmit că investigaţiile efectuate au relevat faptul că inculpaţii minori au împărţit în mod egal cantitatea de canabis sustrasă, o parte din aceasta fiind ridicată în urma percheziţiilor efectuate la datele de 04.06.2024 şi de 06.06.2024, de la o adresă frecventată în mod curent de către un alt inculpat minor.

„Precizăm că persoana vătămată în cazul infracţiunii de tâlhărie calificată (coinculpat în prezentul dosar pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc) a reclamat iniţial că i s-au furat bani şi bunuri, însă în urma percheziţiei efectuate la locuinţa unuia dintre inculpaţii minori, a fost găsită şi ridicată şi cantitatea de aproximativ 200 grame canabis sustrasă în noaptea respectivă. De asemenea şi la domiciliul inculpatului de la care a fost sustrasă geanta conţinând droguri au fost identificate şi ridicate, cu ocazia percheziţiei, aproximativ 40 grame canabis şi un cântar de precizie”, se menţionează în comnunicat.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti a decis vineri arestarea preventivă a trei dintre inculpaţi, doi fiind minorii în vârstă de 16 ani. Minorul de 14 ani, care a fost arestat preventiv joi, se afla sub măsura arestului la domiciliu fiind cercetat pentru săvârşirea unei alte infracţiuni de tâlhărie precum şi a unei infracţiuni de vătămare corporală cu punerea în primejdie a vieţii persoanei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici