Tinerii pasionaţi de jocuri, învăţaţi cum să fie vigilenţi pe internet

Copiii şi tinerii pasionaţi de gaming sunt aşteptaţi în acest weekend la standul #SigurantaOnline de la Bucharest Gaming Week, unde vor învăţa cum să fie mai vigilenţi pe internet, anunţă Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC).

Urmărește
36 afișări
Imaginea articolului Tinerii pasionaţi de jocuri, învăţaţi cum să fie vigilenţi pe internet

Tinerii pasionaţi de jocuri, învăţaţi cum să fie vigilenţi pe internet

Sâmbătă şi duminică, la Palatul Parlamentului, echipa proiectului #SigurantaOnline, iniţiat de Poliţia Română, DNSC şi Asociaţia Română a Băncilor, îi va învăţa pe vizitatori cum să evite pericolele din mediul online, sub sloganul „Fii Cool, nu Credool!”.

La stand, tinerii se pot întâlni cu gamerii Gannicus96 şi iFoxify, pot participa la un quiz digital despre siguranţa online şi pot intra în competiţii interactive de educaţie digitală şi financiară, unde pot câştiga diverse premii. Participanţii vor învăţa să fie mai atenţi când vine vorba de partajarea datelor personale sau financiare pe internet.

Printre mesajele pe care organizatorii vor să le transmită participanţilor la Bucharest Gaming Week se numără: evitarea furnizării datelor de pe card, verificarea link-urilor suspecte şi utilizarea parolelor puternice. România se bucură de internet rapid, dar cu o educaţie digitală scăzută, doar 27,73% dintre români având competenţe digitale de bază, faţă de media statelor Uniunii Europene de 55.56%.

Proiectul naţional de educaţie digitală şi prevenire a criminalităţii informatice #SigurantaOnline este menit să protejeze copiii şi tinerii de pericolele cibernetice precum pornografia infantile sau atacurile de tip malware.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
gaming,
siguranta,
jocuri

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici