Ţintă aeriană de mici dimensiuni, detectată deasupra României. Forţele aeriene au fost activate

  • O „ţintă aeriană de mici dimensiuni” a pătruns în spaţiul aerian al României, sâmbătă, declanşând o alertă de securitate şi activarea forţelor aeriene.
  • Obiectul a fost detectat iniţial deasupra Mării Negre şi a zburat aproximativ 19 kilometri în României înainte de a dispărea de pe radar.
Urmărește
3653 afișări
Imaginea articolului Ţintă aeriană de mici dimensiuni, detectată deasupra României. Forţele aeriene au fost activate

Ţintă aeriană de mici dimensiuni, detectată deasupra României. Forţele aeriene au fost activate

„Sâmbătă, 19 octombrie, în jurul orei 2.30, sistemul de supraveghere radar al Armatei României a indicat o ţintă aeriană de mici dimensiuni într-o zonă în largul Mării Negre, la aproximativ 45 km est de localitatea Sfântu Gheorghe, judeţul Tulcea. Ca urmare a faptului că ţinta detectată evolua pe un traseu îndreptat către frontiera de stat a României, au fost activate, conform procedurilor, structurile aflate în Serviciul de Luptă Poliţie Aeriană Extinsă sub comandă NATO, iar ulterior, Poliţie Aeriană sub comandă naţională”, informează Ministerul Apărării Naţionale.

Pentru monitorizarea situaţiei, au fost ridicate de la sol două aeronave F-18 ale Forţelor Aeriene Spaniole, de pe Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, respectiv două aeronave F-16 ale Forţelor Aeriene Române, de pe Baza 86 Aeriană Borcea.

Semnalul radar a indicat traversarea frontierei terestre a României în jurul orei 4.00, în zona Gura Portiţei, oră la care Centrul Naţional Militar de Comandă (nucleu) a notificat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă privind instituirea măsurilor de alertare a populaţiei din zona de nord-est a judeţului Constanţa.

Radarele de supraveghere aeriană au urmărit în permanenţă traseul ţintei, care a evoluat către localitatea Cogealac, jud. Constanţa, adâncimea maximă de pătrundere pe teritoriul naţional fiind de 19 km. Aeronavele de luptă nu au avut contact vizual cu aceasta în niciun punct de pe traseul de evoluţie.

Sistemul de supraveghere a pierdut semnalul radar la sud de localitatea Cogealac, în jurul orei 4.30.

Încetarea alertei aeriene a fost transmisă în jurul orei 5.10, iar aeronavele de luptă au revenit pe bazele de dislocare.

Din datele disponibile la acest moment, nu a fost indicată probabilitatea existenţei unei zone de impact pe teritoriul naţional. Forţele Ministerului Apărării Naţionale vor executa, începând cu sâmbătă dimineaţă, cercetări în zonă, adaugă MApN.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici