STIL DE VIAŢĂ  Tipuri de yoga: diferenţe dintre Hatha, Ashtanga, Kundalini şi Bikram

În universul yoga, în ciuda unicităţii disciplinei, s-au dezvoltat diverse practici caracterizate de diferenţe deosebite, care se potrivesc diferitelor nevoi ale oamenilor.

Urmărește
643 afișări
Imaginea articolului Tipuri de yoga: diferenţe dintre Hatha, Ashtanga, Kundalini şi Bikram

Tipuri de yoga: diferenţe dintre Hatha, Ashtanga, Kundalini şi Bikram

Yoga se caracterizează şi se concentrează pe respiraţie şi relaxare controlate, dar acestea nu exclud faptul că unele practici sunt deosebit de energice şi necesită o bună „pregătire atletică”.

Yoga este o activitate potrivita pentru a fi inclusă în programul de antrenament al oricui, barbat sau femeie, atlet, crossfitter, maratonist sau cei cu tensiune musculară.

Astăzi, oferta de cursuri de yoga este extrem de largă. Nu este întotdeauna uşor să alegi cursul de urmat, având atât de multe la dispoziţie. Iată câteva tipuri de yoga.

Hatha Yoga

Unul dintre cele mai cunoscute tipuri de yoga este Hatha Yoga, care include mai multe practici de yoga. Stilul Hatha” are caracteristica de a fi lent şi relaxant, fiind perfect pentru începători. Hatha Yoga se bazează în principal pe execuţia de poziţii şi pe tehnici de respiraţie. Este o disciplină care acţionează asupra corpului fizic şi asupra corpului energetic, cu scopul de a restabili echilibrul între toate părţile. Cursul de yoga va urma un ritm mai lent, mai puţin fluid, în care poziţiile sunt menţinute timp prelungit.

Vinyasa Yoga 

Vinyasya Yoga este mai rapidă decât Hatha Yoga. Include mişcări cu respiraţie sincronizate şi foloseşte diferite poziţii, în principal salutări solare (o serie de poziţii executate succesiv pentru a forma o secvenţă, cu scopul, printre altele, de a îmbunătăţi forţa şi flexibilitatea). O clasă Vinyasa începe de obicei cu o varietate de salutări la soare, ca o încălzire în pregătirea poziţiilor ulterioare. Este considerată o lecţie fluentă deoarece se caracterizează printr-o mişcare constantă de la o poziţie la alta.

Ashtanga Yoga 

Probabil cea mai cunoscută practică. Numele Ashtanga se referă la termenul „opt membre” în sanscrită. Această practică este mai intensă decât cele descrise anterioar. Se caracterizează printr-un ritm rapid şi intens şi urmează o anumită ordine a poziţiilor. Este un stol mult mai viguros şi mai rapid, necesită o pregătire destul de mare.

Power Yoga 

Power Yoga este o practică celebră de yoga născută în anii 90. A fost conceput pentru a permite mai multor oameni să practice yoga şi să o facă mai populară decât era înainte. Power Yoga se bazează pe intensitatea Ashtanga.

Stilul Iyengar 

Una dintre cele mai deosebite practici de yoga şi se referă în principal la alinierea corpului. De obicei, are loc prin menţinerea poziţiilor pentru o anumită perioadă de timp, mai degrabă decât prin trecerea rapidă de la o poziţie la alta. Această practică de yoga foloseşte, de asemenea, diferite echipamente, cum ar fi curele de yoga.

Kundalini Yoga 

Această practică de yoga se concentrează pe respiraţia sincronizată cu mişcările corpului. Exerciţiile folosite sunt cunoscute sub numele de Kriyas. Toate practicile implică un control al respiraţiei. Kundalini Yoga este uneori numită şi Yoga a conştientizării şi are ca scop cultivarea potenţialului creativ şi spiritual al fiinţei umane.

Bikram Yoga 

Poate una dintre cele mai cunoscute practici de yoga din lume. Bikham Yoga a avut o creştere în popularitate, fiind practicată în întreaga lume şi fiind prezentată de mai multe celebrităţi. Această clasă se desfăşoară într-o cameră foarte fierbinte, ceea ce permite relaxarea muşchilor şi favorizează transpiraţia. 

De ce să faci yoga? Câte efecte pozitive care te pot convinge

    Yoga îmbunătăţeşte flexibilitatea: poziţiile efectuate în timpul sesiunilor de yoga întind muşchii şi promovează flexibilitatea. Acest lucru va ajuta, de asemenea, la eliberarea tensiunii acumulate în muşchi şi, în consecinţă, va ajuta la eliminarea durerii cauzate de rigiditate.

    Oferă relaxare şi atenţie: Yoga este o formă de exerciţiu relaxantă, deoarece se concentrează atât pe meditaţie, cât şi pe controlul respiraţiei. Yoga ajută, de asemenea, la o mai mare conştientizare a corpului şi a nevoilor.

    Ajută la îmbunătăţirea sănătăţii oaselor: acum este cunoscut faptul că antrenamentul cu greutăţi este excelent pentru oase. Multe poziţii de yoga necesită utilizarea forţei, aceasta nu numai că va creşte forţa, dar va contribui la sănătatea oaselor.

    Ajută să dormi mai bine: Datorită naturii sale relaxante, yoga poate îmbunătăţi calitatea somnului.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici