- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ţiriac renunţă la fondul de vânătoare de la Balc
Omul de afaceri Ion Ţiriac a renunţat la fondul de vânătoare de la Balc, judeţul Bihor, păstrând însă complexul cinegetic din localitate, iar Ministerul Agriculturii a iniţiat procedurile de atribuire directă a fondului.
Ţiriac renunţă la fondul de vânătoare de la Balc (Imagine: Mediafax Foto)
Ţiriac a renunţat la fondul de vânătoare, cu o suprafaţă de 10.224 de hectare, în urmă cu două luni, dar va păstra complexul cinegetic, cu o suprafaţă de 1.157 de hectare, care are statutul unei crescătorii de vânat şi nu face parte din fondul cinegetic, potrivit lui Ilie Mihalache, consilier la direcţia de management cinegetic a Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale.
Tariful de gestionare a fondului a crescut foarte mult, fiind majorat începând cu sezonul de vânătoare actual, care a debutat la 15 mai.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
-
Donald Trump a avut prima întâlnire cu preşedintele unei ţări după ce a obţinut victoria la alegerile din SUA
-
Muncă gratis. Elon Musk le cere „revoluţionarilor cu IQ ridicat” să se alăture noului proiect al lui Trump fără a fi plătiţi
-
Avioanele de luptă ale britanicilor au monitorizat aeronave militare ruseşti lângă Marea Britanie
Potrivit responsabililor ministerului, taxa pentru gestionarea fondului de vânătoare era de aproximativ 80.000 de lei (circa 20.000 euro) pe an, însă, legislaţia în domeniu a fost modificată, astfel încât în prezent depăşeşte 300.000 de euro. Tariful este calculat prin multiplicarea unei sume fixe (3.819 euro) cu numărul de paşi de licitaţie la procedura din 2005 (81 de trepte de licitaţie).
Până la ora transmiterii ştirii, omul de afaceri Ion Ţiriac nu a putut fi contactat pentru declaraţii pe acest subiect.
Potrivit legislaţiei actuale, fondul cinegetic poate fi atribuit direct către o persoană fizică sau o asociaţie de proprietari, care deţin cel puţin 51% din suprafaţa fondului. În cazul în care documentaţia nu este depusă în termen de 15 zile de la data anunţului, care în acest caz este 21 mai, Ministerul Agriculturii va organiza o licitaţie pentru atribuirea gestiunii fondului de vânătoare.
Ministerul a iniţiat deja procedurile de atribuire directă a fondului cinegetic de la Balc, cei interesaţi de gestionarea acestuia putând depune documentaţia în termen de 15 zile lucrătoare, începând din 21 mai. În cazul în care fondul cinegetic nu va fi încredinţat direct, se va organiza licitaţie.
Contractul de gestionare a fondului cinegetic va fi semnat pe 10 ani, fie că acesta va fi atribuit direct sau prin licitaţie.
Domeniul de la Balc se află în administrarea Direcţiei Silvice Oradea. Ion Ţiriac avea din 2005 în concesiune acest domeniu de vânătoare, până în anul 2015.
Domeniul este recunoscut pentru partidele de vânătoare organizate de Ion Ţiriac, unde au fost invitaţi oameni de afaceri importanţi din ţară şi străinătate.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO