- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (12.07.2017, 07:56)
- Oana Despa
Titularizare 2017: Miercuri are loc proba scrisă a examenului de titularizare. Cinci candidaţi s-au înscris pe un loc
Miercuri, de la ora 10.00, are loc, în 88 de centre, proba scrisă a examenului de titularizare, pentru susţinerea acestei evaluări înscriindu-se 27.556 de candidaţi, Ministerul Educaţiei punând la dispoziţia lor aproape 5.000 de locuri.
Urmărește
1411 afișări
Titularizare 2017: Miercuri are loc proba scrisă. Cinci candidaţi s-au înscris pe un loc
Pentru susţinerea probei scrise, candidaţii vor fi prezenţi în sala de concurs cel mai devreme la ora 8.00 şi cel mai târziu la ora 9.00, înainte de comunicarea subiectelor. După primirea subiectelor, durata de redactare a lucrărilor este de patru ore, timp ce poate fi depăşit cu una, două ore doar în cazul candidaţilor cu deficienţe (în acest an s-au înscris 24).
Subiectele, traducerea acestora în limbile minorităţilor naţionale şi baremele de evaluare pentru cele 115 discipline de concurs sunt asigurate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare şi vor fi publicate, după susţinerea probei scrise, pe site-ul subiecte2017.edu.ro.
„Pentru susţinerea acestei probe s-au înscris 27.556 de candidaţi, în creştere comparativ cu anul trecut (26.586 de candidaţi). Dintre aceştia, 3.904 candidaţi sunt absolvenţi de învăţământ superior, şcoli postliceale şi licee pedagogice din promoţia curentă. Aceştia îşi pot valida fişele de înscriere până în dimineaţa zilei de miercuri, ora 9:00”, conform Ministerului Educaţiei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Intrarea în Schengen şi deschiderea autostrăzilor de la Craiova la Paşcani încing piaţa de logistică
-
Consiliul UE adoptă recomandări pentru ţările în procedură de deficit excesiv, între care România
-
Zelenski afirmă că Ucraina nu va recunoaşte niciodată teritoriile ucrainene ocupate de armata Moscovei ca parte a Rusiei
La nivel naţional sunt disponibile 4.930 de posturi didactice pentru angajare pe perioadă nedeterminată (titularizabile), cu 508 mai multe decât anul trecut (4.422). Dintre acestea, 2.861 de catedre vacante sunt în mediul urban şi 1.691 în mediul rural.
„Cele mai multe posturi vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată vizează următoarele discipline sau specializări: educatori/profesori pentru învăţământ preşcolar în limba română (1.198), învăţători/profesori pentru învăţământ primar în limba română (1.089), muzică instrumentală (274) şi educaţie fizică şi sport (236). Dintre disciplinele cu cei mai mulţi candidaţi înscrişi menţionăm Limba şi literatura română/pedagogia preşcolară şi metodica desfăşurării activităţilor instructiv-educative în grădiniţa de copii (5.002), limba şi literatură română/elemente de pedagogie şcolară şi elemente de didactică generală aplicate disciplinelor din învăţământul primar (3.755), limba şi literatura română (2.495), educaţie fizică şi sport (2.378) şi limba şi literatura engleză (1.754)”, arată reprezentanţii instituţiei.
Pentru angajare pe perioadă determinată (suplinire) au fost publicate 58.486 de posturi didactice/catedre vacante şi rezervate (31.782 în mediul urban şi 26.704 în mediul rural). În 2016 au fost disponibile 45.570 de posturi.
Lucrările scrise vor fi evaluate în 11 centre organizate la nivel naţional.
Primele rezultate vor fi afişate în data de 18 iulie, la sediile inspectoratelor şcolare şi pe site-ul http://titularizare.edu.ro. Contestaţiile se depun la sediile inspectoratelor şcolare judeţene în zilele de 18 iulie, după afişarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv 19 iulie, până la ora 15:00. Rezultatele finale se afişează la sediile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe site-ul dedicat în data de 25 iulie.
Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului.
Repartizarea candidaţilor pentru angajare pe perioadă nedeteminată se realizează în şedinţe publice organizate de inspectoratele şcolare în data de 26 iulie.
Anul trecut, rata de promovare a titularizării a fost de 44,43%, în creştere cu aproape 7 procente faţă de anul 2015, când a fost de 37,55%. În total, au fost transmise spre evaluare lucrările a peste 20.000 de candidaţi, dintre care 71 de lucrări au fost anulate în centrele de evaluare din motive legate de nerespectarea metodologiei de concurs.
Citeşte şi: FOTO VIDEO 14 persoane au ajuns la spital după un accident între un microbuz şi o maşină în Constanţa
Citeşte şi: Ministrul Justiţiei: Comisia de inventariere a arhivei SIPA îşi va începe activitatea miercuri
Citeşte şi: Primăria Capitalei doreşte să construiască un pod metalic peste Lacul Herăstrău. Ce transmite municipalitatea despre zona Podului CFR
Citeşte şi: FOTO Saltele şi lenjerii murdare, băi insalubre şi produse alterate, găsite de OPC la trei hoteluri din Eforie
Citește pe alephnews.ro: Micile detalii fac diferența. Ce să NU faci la un interviu de angajare
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Victor Ponta rupe tăcerea după ce s-a aflat că a divorțat de Daciana Sârbu: „Au avut prea mult de suferit toți din cauza…”
CANCAN.RO
Orașul din România în care ești AMENDAT cu 2.500 lei dacă nu ai numărul apartamentului pe ușă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe