- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (19.07.2022, 10:22)
- Cosmin Pirv
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Titularizare 2022: Peste 20% dintre candidaţi au luat note sub 5
Peste 20% dintre candidaţii la examenul de titularizare din acest an au luat note sub 5, a anunţat ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu.
Urmărește
786 afișări
Titularizare 2022: Peste 20% dintre candidaţi au luat note sub 5
Potrivit ministrului, peste 12.000 de candidaţi au luat peste nota 7.00 la concursul de titularizare, iar 146 au luat nota 10.00.
Rata notelor iniţiale peste 7.00 obţinute la nivel national de candidaţi este 48,68%, în creştere cu peste 4% faţă de rezultatele consemnate anul trecut, 44,47%. Rata notelor între 5.00 şi 7.00 este de 32,91% la nivel naţional, în scădere, comparativ cu anul trecut - 35,49%), iar rata notelor sub 5.00 este de 20,04% la nivel naţional, în scădere comparativ cu anul trecut - 23,06%.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
„Totuşi, 4.573 candidaţi înseamnă foarte mult, fiind un puternic semnal de alarmă”, susţine Sorin Cîmpeanu.
Judeţele Cluj, Bistriţa-Năsăud, Bacău, Bucureşti, Neamţ, Arad, Prahova şi Dâmboviţa au avut cele mai bune rezultate din perspectiva notelor mai mari de 7.00 (peste 50% din total candidaţi), în timp ce judeţele Călăraşi, Giurgiu, Teleorman, şi Mehedinţi au avut cele mai slabe rezultate din perspectiva notelor mai mari de 7.00 (sub 40% din total candidaţi).
Conform ministrului, numărul posturilor “titularizabile” este anul acesta de 5.163.
„Dacă proiectele noilor legi vor fi adoptate, anul viitor estimăm că vor fi peste 10.000 posturi <titularizabile>. Mai mult şi mai important decât atât, noile mecanisme vor asigura creşterea calităţii proceselor de pregătire şi a formarii iniţiale şi vor înlătura principiul actual <dacă vrei sa devii profesor, te descurci>”, transmite Sorin Cîmpeanu.
Rezultatele se vor publica marţi la ora 10.00. La proba scrisă din cadrul concursului naţional pentru ocuparea posturilor didactice din învăţământul preuniversitar s-au prezentat 27.148 de candidaţi (dintr-un total de 31.531 de candidaţi cu drept de participare). În centrele de evaluare au fost notate 24.843 de lucrări (dintre cele 24.862 de lucrări trimise), întrucât: 2.223 de candidaţi s-au retras din concurs din motive personale sau medicale, în conformitate cu prevederile metodologiei, 47 de candidaţi au fost eliminaţi (15 candidaţi pentru fraudă şi 32 de candidaţi din alte motive), iar lucrările a 35 de candidaţi au fost anulate (16 lucrări în centrele de examen, respectiv 19 lucrări în centrele de evaluare) din motive legate de nerespectarea metodologiei. Candidaţii eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă nu vor fi repartizaţi/nu vor putea ocupa posturi didactice/catedre în anul şcolar 2022 - 2023.
Contestaţiile se pot depune la sediile inspectoratelor şcolare judeţene sau prin mijloace electronice în data de 19 iulie, după afişarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv în data de 20 iulie, până la ora 12:00.
Rezultatele finale se afişează la sediile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe site-ul dedicat în data de 27 iulie.
Pentru a obţine statutul de titular, un candidat trebuie să obţină minimum nota 7.00 atât la proba scrisă, cât şi la inspecţia specială la clasă/proba practică şi să fie repartizat pe un post didactic vacant publicat pentru angajarea pe perioadă nedeterminată. Nota la proba scrisă are o pondere de 75% din media de repartizare, iar nota la inspecţia specială la clasă sau la proba practică are o pondere de 25% din media de repartizare.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe