Titularizarea în Capitală: Care sunt catedrele unde este cea mai mare concurenţă

Cea mai mare concurenţă la titularizarea din Capitală este pentru catedra de Limba română, unde a fost scos la concurs un singur loc şi sunt înscrişi 221 de candidaţi, iar la Fizică sunt 61 de candidaţi şi niciun loc, potrivit datelor centralizate de Inspectoratul Şcolar al Capitalei.

Urmărește
1275 afișări
Imaginea articolului Titularizarea în Capitală: Care sunt catedrele unde este cea mai mare concurenţă

Titularizarea în Capitală: Care sunt catedrele unde este cea mai mare concurenţă (Imagine: Mediafax Foto)

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) are pentru concursul de titularizare din 13 iulie 557 de posturi titularizabile, dintre care 343 pentru educatoare, 44 pentru învăţătoare, 13 pentru Limba franceză, 12 pentru Limba engleză, 10 pentru Educaţie fizică, 19 pentru învăţământul special, patru pentru Religie, trei pentru Matematică, două pentru Istorie, câte unul pentru Limba română, Informatică, Geografie şi Educaţie muzicală şi niciun loc pentru catedrele de Fizică şi Chimie.

Concurenţa este foarte mare pentru catedrele de Limba şi literatura română, unde sunt 221 de candidaţi pe un loc, Limba engleză - 204 candidaţi pe 12 locuri, Matematică - 184 de candidaţi pe trei locuri, Educaţie fizică - 181 de candidaţi pe 10 locuri, Geografie - 142 de candidaţi pe un loc, Religie - 122 de candidaţi pentru patru locuri, Limba franceză - 103 candidaţi pe 13 locuri şi Informatică - 46 de candidaţi pe un loc. De asemenea, 504 candidaţi vor concura pentru cele 343 de posturi de educatoare, iar 223 pentru cele 44 posturi de învăţătoare, potrivit datelor centralizate de ISMB.

Candidaţii care vor obţine medii peste 7 sunt titularizabili chiar dacă la momentul promovării concursului nu există catedre libere. Ei vor putea ocupa un post la repartizarea publică.

Cei care au promovat concursul cu medii peste 7 şi nu găsesc o catedră în specialitatea pentru care au concurat vor putea ocupa un post de suplinitor până la eliberarea unei catedre.

Pentru concursul din 13 iulie au fost desemnate şase centre, câte unul în fiecare sector.

"Toate cele şase centre au camere de supraveghere", a anunţat ISMB.

Lucrarea scrisă se desfăşoară în 13 iulie, începând cu ora 10.00. Candidaţii vor fi prezenţi în sala de concurs cel mai devreme la ora 8.00 şi cel mai târziu la ora 9.00, înainte de a fi deschis plicul cu subiecte.

După primirea subiectelor de concurs de către candidaţi, durata de redactare a lucrărilor este de patru ore, timp ce nu poate fi depăşit.

În martie 2011, 3.274 de suplinitori care au promovat concursul din vara anului precedent au fost titularizaţi.

"Este pentru prima dată când consiliile de administraţie au fost puse în faţa exercitării autonomiei în procesul de selecţie a resursei umane. Prevederile articolului 253 din Legea educaţiei naţionale consolidează în acest fel relaţia cadru didactic - şcoală. În loc de 3.500 de cadre didactice date afară din sistem, aşa cum clamau unii, astăzi avem cu 3.274 mai mulţi titulari în învăţământul preuniversitar. Calitatea acestora nu poate fi pusă la îndoială, întrucât temeiul titularizării îl constituie rezultatul obţinut la examenul naţional de titularizare", declara, în 15 martie, secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Oana Badea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici