- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (28.07.2011, 11:24)
- Cătălin Lupăşteanu , Georgiana Marina , Cătălin Lupăşteanu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Toader la DNA: Nu a fost nevoie să susţin pe cineva să intre în audienţă la Boagiu
Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a declarat, joi, la DNA, că nu a făcut niciodată lobby pentru Laurenţiu Mironescu şi că nu a fost nevoie să susţină pe cineva să intre în audienţă la ministrul Anca Boagiu, deoarece aceasta primeşte primeşte destul de des persoanele cu cereri întemeiate.
Urmărește
326 afișări
Toader la DNA: Nu a fost nevoie să susţin pe cineva să intre în audienţă la Boagiu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)
Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a declarat, joi, la DNA, că nu a făcut niciodată lobby pentru Laurenţiu Mironescu şi că nu a fost nevoie să susţină pe cineva să intre în audienţă la ministrul Anca Boagiu, deoarece aceasta primeşte primeşte destul de des persoanele cu cereri întemeiate.
Toader a spus, la ieşirea de la DNA, că a venit la DNA, fiind citat după ce avocaţii fostului secretar general al MAI, Laurenţiu Mironescu au solicitat audierea sa.
"Dorinţa a fost a avocatului apărării lui Laurenţiu Mironesu", a spus Mircea Toader.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Avion doborât de Rusia sau un simplu accident? Care sunt teoriile contradictorii din spatele tragediei aviatice din Kazahstan
-
Elon Musk propune testare cognitivă pentru oficialii americani aleşi
-
Criza din Coreea de Sud: Opoziţia vrea să-l demită din funcţie şi pe preşedintele interimar. Motivul invocat
-
Biden cere Pentagonului să intensifice livrările de arme către Ucraina
Acesta a spus că a fost întrebat de procurori de ce numele său apare într-o discuţie dintre Aurelian Pilcă şi fostul secretar general al MAI Mironescu.
"Am explicat de ce apare numele meu într-o convorbire telefonică între Mironescu şi Aurelian Pilcă şi am explicat ceea ce a reieşit de fapt şi din convorbire că întâlnirea care am avut-o cu Mironescu se referă la nişte proiecte legislative, de fapt cel mai important proiect este cel privind Legea pavilionului, în calitatea lui de preşedinte al Ligii Navale, de navigator, de fost deputat şi care cunoaşte sistemul şi pe care îl susţin. Este nevoie ca România să aibă o Lege a pavilionului prin care navele să aibă din nou pavilion românesc, să nu mai spunem că ne-am vândut flota. Flota e armator român dar are pavilion străin", a explicat Toader.
Întrebat dacă a întreprins demersuri sau dacă Mironescu i-a cerut să-i obţină o întâlnire cu ministrul Transporturilor Anca Boagiu, Toader a precizat: "Nu înţeleg, mi-au citit şi mie procurorii şi nu este vorba despre asta, şi cred că vrea să explice ce mi-a explicat şi mie şi probabil vroia să explice de ce este nevoie de această Lege a pavilionului întrucât iniţiativa unui parlamentar nu putea trece chiar aşa peste ministru".
Totodată, întrebat dacă Mironescu i-a cerut vreodată să-l sprijine pentru a ajunge din nou la conducerea Portului Constanţa, Toader a arătat că Mironescu nu i-a cerut niciodată aşa ceva şi că oricum el nu avea atribuţii în acest sens.
Liderul deputaţilor PDL a susţinut că nu a fost nevoie să susţină pe cineva să intre în audienţă la ministrul Anca Boagiu, deoarece aceasta "primeşte destul de des" pe cei cu cereri întemeiate.
"Nu am făcut niciodată lobby pentru Mironescu", a mai spus Toader.
Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, s-a prezentat, joi dimineaţă, la DNA, pentru a fi audiat în calitate de martor în dosarul privind afacerile ilegale din Portul Constanţa.
Toader a precizat că a avut câteva discuţii cu fostul secretar general în Ministerul Administraţiei şi Internelor Laurenţiu Mironecu, în legătură cn un proiect de lege.
La dosar există mai multe interceptări ale convorbirilor telefonice între Laurenţiu Mironescu şi Aurelian Pilcă, inculpaţi în dosarul Portul Constanţa, pe tema sprijinului financiar pentru ca Mironescu să câştige alegeri îm PDL şi a intervenţiilor pentru ca Pilcă să fie numit şef în port sau a eforturilor de a intra în anturajul Ancăi Boagiu.
Într-una dintre convorbiri, din 7 septembrie 2010, Laurenţiu Mironescu îl anunţă pe Pilcă în legătură cu faptul că se va întâlni cu Mircea Toader, lider al deputaţilor PDL, care l-ar fi cooptat pentru a elabora legislaţia în domeniul maritim şi portuar. Mironescu îşi exprimă speranţa că va intra astfel şi în intimitatea ministrului şi precizează că Toader "s-a sfătuit cu Anca". Discuţia se încheie cu formula "Succesuri!".
În luna mai, întrebat de către procurorul DNA, în instanţă, despre convorbirea cu Aurelian Pilcă în care este nominalizat Mircea Toader, fostul secretar general în MAI a arătat că din acea convorbire reiese "fără echivoc" dorinţa lui clară de a se retrage din postul de secretar executiv al Biroului Permanent Judeţean al PDL.
Cei doi avocaţi ai lui Laurenţiu Mironescu, Cătălin Dancu şi Bogdan Cimbru, scriu, într-un comunicat de presă, că au cerut în apărare audierea lui Mircea Toader şi că solicitarea lor a fost respinsă, în acest sens primind o adresă semnată de procurorul şef de secţie, Lucian Papici.
"Considerăm că, în acest moment al anchetei penale nu se impune audierea numitului Toader Mircea - deputat tn Parlamentul Romdniei, dar, în funcţie de evoluţia ulterioară a anchetei, nimic nu împiedică procurorii de caz să procedeze la citarea în vederea audierii a celui antemenţionat, sens în care apărătorii vor fi înştiinţaţi în termen util despre acest lucru", potrivit adresei primite de avocaţi, şi anexată în comunicatul transmis.
Cei doi apărători consideră că această situaţie nu s-a respectat, iar "procurorul şef de secţie, în mod abuziv, nelegal şi neprofesional, într-o ţinută care excede oricărei atitudini faţă de lege şi a respectului prezumţiei de nevinovăţie, l-a convocat pe dl deputat la audieri în lipsa apărării".
Citește pe alephnews.ro: Autoritățile franceze salvează peste 100 de persoane care încercau să traverseze spre Marea Britanie
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Trump explodează pe Truth Social. Președintele ales le spune celor 37 de persoane cu pedepse comutate de Biden să „se ducă dracului” de Crăciun
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Vreţi să trăiţi mai mult? 6 sfaturi esenţiale de la un specialist care spune că şi-a „întinerit” vârsta cu 20 de ani
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe