- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Toamna scoate tot ce este mai bun din Cappadocia
Toamna scoate tot ce este mai bun din Cappadocia
Cappadocia, cu peisajul său unic, probabil că se află pe lista oricărei persoane care are o pasiune pentru călătorit. Regiunea este foarte atrăgătoare datorită formaţiunilor de stâncă, a oraşelor subterane magnifice sub care se regăsesc zeci de tuneluri, a bisericilor, a mănăstirilor, hotelurilor şi a călătoriilor desfăşurate cu balonul cu aer cald. Când sosesc lunile de toamnă, temperaturile medii scad la niveluri mai uşor de suportat iar regiunea începe să-şi primească turiştii. Noi am întocmit o listă de „activităţi obligatorii” în Cappadocia, unde vă puteţi bucura de acest anotimp.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Prima prelevare de organe la Spitalul Grigore Alexandrescu de la o tânără aflată în moarte cerebrală
O călătorie cu balonul
Activităţile integrate în Cappadocia includ întotdeauna plutirea într-un balon cu aer cald şi colorant pe deasupra cerului. Baloanele cu aer cald care decolează dimineaţa devreme vă permit să vedeţi faimoasele „Hornurile Zânelor” de la o altitudine de 800 de metri. Acest tur al cerurilor oferă o oportunitate frumoasă pentru cei cărora le place să facă poze şi să facă videoclipuri în timp ce călătoresc.
„Hornurile Zânelor” pe timp toamnă
Hornurile Zânelor, au fost formate de-a lungul a mii de ani şi sunt primul lucru care ne trece prin minte atunci când ne gândim la Capadocia. De-a lungul a milioane de ani, ploaia şi vântul au modelat straturile moi de lavă şi cenuşă provenită de la mai mulţi vulcani, precum Erciyes, Hasandağ şi Güllüdağ care au format la rândul lor Hornurile Zânelor de astăzi. Cu toate că această regiune este uimitoare pe tot parcursul anului, cele mai bune perioade pentru a vizita şi a vă bucura de acest peisaj perfect sunt în lunile septembrie şi octombrie.
Oraşele uimitoare din subteran
Muzeul în aer liber Göreme, inclus în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO în 1985, este una dintre cele mai importante atracţii ale regiunii. Göreme este remarcabil prin mănăstirile şi bisericile din perioada creştină timpurie care sunt sculptate în stânci şi decorate cu fresce inspirate după chipul şi asemănarea celor mai cunoscuţi sfinţi.
Oraşele subterane din secolul 7-8 î.Hr. sunt printre cele mai remarcabile atracţii ale Capadociei, permiţând vizitatorilor să experimenteze simultan magia naturii, istoriei dar şi mintea arhitecturală a oamenilor antici din regiune. Aceste oraşe subterane, inclusiv Kaymaklı, Derinkuyu, Özkonak şi Mazı, au fost sculptate în roci de tuf şi toate conţineau camere, hale, pivniţe, depozite de alimente, bucătării, hambare, zone de ventilaţie şi temple, având capacitatea de a găzdui zeci de mii de oameni in acelasi timp.
Alte repere remarcabile din zonă sunt Castelul Ortahisar, una dintre primele aşezări cu mai multe etaje din lume; Valea Devrent, cunoscută pentru hornul de zâne în formă de cămilă; precum şi hornurile zânelor Üç Güzeller, formate la rândul lor din alte trei hornuri de zâne adiacente percepute de cele mai multe ori ca o familie (tată, mama, copil). Paşabağı, care găzduieşte cel mai faimos horn al zânelor şi Mustafapaşa, care a fost considerat drept unul dintre cele mai bune sate turistice din lume de către Organizaţia Mondială a Turismului a Naţiunilor Unite (UNWTO), merită la rândul său să fie vizitat de turişti.
Experienţe de lux în hotelurile din peşteră
Hotelurile de lux care se află în peşterile din Cappadocia se îmbină perfect cu peisajul uluitor al regiunii, oferind oaspeţilor o experienţă uimitoare. Aceste hoteluri din peşteri, care au fost transformate în hoteluri cu confort modern, au un design mistic şi o atmosferă relaxantă. Savuraţi un pahar de vin local în timp ce vă bucuraţi de priveliştile apusului. Acestea sunt cele mai indicate lucruri pe care puteţi să le faceţi în timpul şederii dumneavoastră în acest sezon răcoros. Puteţi începe ziua cu o baie în piscina din aer liber înconjurată de stânci şi puteţi încheia cu un masaj relaxant la centrul spa.
O tradiţie cu vinurile care este adânc înrădăcinată în Cappadocia
Cappadocia este totodată o regiune cu o cultură vinicolă vastă care se întinde pe parcursul a mii de ani. Aceşti struguri excelenţi îşi datorează gustul unic datorită tufurilor vulcanice, care îmbogăţesc aroma faimoşilor struguri din Anatolia precum Öküzgözü, Kalecik Karası, Boğazkere, Narince şi Emir. În timpul călătoriei în Cappadocia, puteţi vizita crame deschise tot anul sau puteţi participa la evenimente de degustare organizate de vinificatori renumiti.
Gusturi locale
Cappadocia, adăpostul unei geografii extraordinare, găzduieşte şi bucătăria delicioasă. Mâncarea unică din Capadocia, cunoscută pentru ceramica sa, este kebab-ul de lut (testi kebabı). În cuptoarele tradiţionale de pământ, carnea, legumele şi lintea sunt gătite lent într-o oală de lut închisă. Alte gusturi locale pe care ar trebui să le încercaţi includ Nevşehir mantısı - ravioli Nevşehir, deliciul Köftür-turc făcut cu suc de struguri cultuivaţi la rândul lor din regiune, Kuru Kaymak - smântână uscată, care este de obicei servită cu miere organică şi Tereyağlı un helvası - halva de făină cu unt
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO