- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (25.08.2011, 17:17)
- Elvira Gheorghita ,
Toate unităţile sanitare sunt obligate să acorde primul ajutor bolnavilor
Toate unităţile sanitare de stat sau private, indiferent de natura lor, sunt obligate să acorde primul ajutor unui bolnav în stare gravă, iar dacă are competenţe limitate va apela la 112 după ce pacientul a fost stabilizat, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, subsecretarul de stat Raed Arafat.
Urmărește
266 afișări
Toate unităţile sanitare sunt obligate să acorde primul ajutor bolnavilor (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)
"Dacă unei persoane i se face rău în apropierea unui unităţi sanitare, unitatea sanitară, indiferent de natura ei, trebuie să îi acorde cel puţin primul ajutor până îl stabilizează şi apoi să îl trimită în siguranţă spre o altă unitate sanitară. Dacă unitatea sanitară nu este pregătită sau este privată acordă primul ajutor, stabilizează pacientul, apoi apelează la serviciul de urgenţă. Nu poţi refuza un bolnav pe motiv că nu este abonatul tău, angajatul sau pacientul tău, atunci când i se face rău şi este la risc", a spus Raed Arafat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Vicepremierul Poloniei anunţă că a identificat un grup rus care ar fi urmărit să influenţeze alegerile prezidenţiale
-
Jandarmeria: protest ilegal în zona CCR. Traficul e blocat pe Calea 13 Septembrie
El a precizat că aceste situaţii nu se referă la cele în care un pacient care merge la un spital privat şi spune că are febră.
"Aici se poate spune că un spital privat nu se ocupă de acest caz şi atunci respectiva persoană fie plăteşte, fie merge la altă unitate sanitară. Dar dacă un om leşină, este în comă sau poate are un infarct, atunci orice medic, indiferent de specializare, este obligat să vadă bolnavul, să îi asigure primul ajutor şi să îl transporte în condiţii de securitate la o unitate sanitară specializată", a precizat medicul.
Potrivit acestuia, medicul care refuză să consulte un bolnav va fi amendat cu sume cuprinse între 1.000 şi 2.000 de lei. Totodată, spitalul va fi amendat cu sume de la 10.000 de lei până la 25.000 de lei.
Prin comparaţie, un medic american care refuză să vadă bolnavul plăteşte o amendă de 25.000 dolari, iar spitalul 50.000 de dolari, a subliniat reprezentantul Ministerului Sănătăţii.
"Venim cu amendă dacă se încalcă regula, ordinul sau legea", a mai spus Arafat.
Citește pe alephnews.ro: Călătorești în SUA fără viză. Kavalec: „Aprobările pentru călătoriile fără viză vor fi procesate online, în mai puțin de 3 zile”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Imagini incendiare cu prezentatoarea TV care face o avere pe site-urile destinate adulților. S-a cuplat cu prietenul fostului iubit
PROSPORT.RO
Corina Ungureanu a ajuns de nerecunoscut. Cum s-a transformat trupul ei, la 15 ani de când s-a retras din gimnastică
CANCAN.RO
Dr. Vlad Ciurea avertizează: Care este ELECTROCASNICUL care ne distruge creierul, fără să ne dăm seama
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe