Tone de carne, lactate şi ouă, confiscate pe litoral după un control al DSVSA Constanţa

Publicat: 25 08. 2015, 11:21
Actualizat: 07 04. 2020, 16:52

Potrivit unui comunicat al DSVSA Constanţa, medicii veterinari au controlat, în perioada 17-23 august, în cadrul „Comandamentului Sezon Estival 2015”, 215 operatori din industria alimentară, fiind verificate unităţi de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare şi comercializare a produselor alimentare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Controalele au vizat 111 restaurante, 21 de unităţi de tip fast food, 13 braserii, opt unităţi de tip bufet, două pizzerii, un bar, două beach baruri, două pensiuni, 26 de magazine alimentare, o rulotă fast food, opt laboratoare de cofetărie/patiserie şi şase cofetării/patiserii, o cantină, un depozit alimentar, o gogoşerie şi 11 tabere şcolare, unităţi localizate în cele şapte zone de interes turistic – Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia.

„În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la manipularea, depozitarea şi comercializarea în condiţii necorespunzătoare a produselor alimentare, etichetarea necorespunzătoare a acestora, precum şi comercializarea produselor alimentare neconforme sau în spaţii neaprobate/neigienizate sanitar-veterinar”, se precizează în documentul citat.

Pentru abaterile constatate, au fost date 26 de amenzi, în valoare de 21.200 de lei, şi au fost confiscate şi retrase de la vânzare aproape 3,5 tone de carne şi produse din carne, aproximativ o tonă de lapte şi produse lactate, peste două tone de peşte şi produse din peşte şi 27 de kilograme de ouă.

Valoarea produselor produselor alimentare confiscate este de 55.251 de lei.