Top 10 aeroporturi din lume în 2024

  • AirHelp a publicat marţi raportul anual care clasifică cele mai bune aeroporturi din lume pentru 2024.
  • Studiul a analizat 239 de aeroporturi, luând în considerare factori precum punctualitatea, feedback-ul clienţilor şi calitatea serviciilor.
Urmărește
1352 afișări
Imaginea articolului Top 10 aeroporturi din lume în 2024

Top 10 aeroporturi din lume în 2024

Marele câştigător al acestui an este Aeroportul Internaţional Hamad din Qatar, care a urcat de pe locul cinci în 2023 pe prima poziţie în 2024, potrivit Bloomberg.

„Podiumul” este completat de Aeroportul Internaţional Cape Town din Africa de Sud şi Aeroportul Internaţional Chubu Centrair din Japonia.

Surpriza clasamentului o reprezintă prezenţa unui aeroport american în top 10 mondial. Aeroportul Internaţional Salt Lake City din Utah s-a clasat pe locul 8, fiind totodată declarat cel mai bun aeroport din SUA. Această performanţă este remarcabilă, având în vedere că în 2023 doar trei aeroporturi americane au reuşit să intre în top 50 global.

Topul mondial include aeroporturi din diverse colţuri ale lumii, precum Japonia, Brazilia, Oman şi Africa de Sud, demonstrând diversitatea şi competitivitatea în industria aeroportuară globală.

Cele mai bune 10 aeroporturi din lume:

10. Aeroportul Internaţional Narita, Tokyo, Japonia (NRT)
9. Aeroportul Internaţional Val-de-Cans/Júlio Cezar Ribeiro, Belém, Brazilia (BEL)
8. Aeroportul Internaţional Salt Lake City, SUA (SLC)
7. Aeroportul Internaţional Muscat, Oman (MCT)
6. Aeroportul Internaţional Johannesburg-OR Tambo, Africa de Sud (JNB)
5. Aeroportul Internaţional Brasília-President Juscelino Kubitschek, Brazilia (BSB)
4. Aeroportul Internaţional Osaka, Japonia (ITM)
3. Aeroportul Internaţional Chubu Centrair, Nagoya, Japonia (NGO)
2. Aeroportul Internaţional Cape Town, Africa de Sud (CPT)
1. Aeroportul Internaţional Hamad, Qatar (DOH).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici