- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (17.08.2017, 07:43)
- Radu Tutulan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video Topul celor mai periculoase străzi din Bucureşti: Patru dintre cele mai riscante intersecţii se află în centrul Capitalei
Aproape 500 de accidente rutiere grave s-au produs, în 2016, în Bucureşti, peste 400 de oameni au fost răniţi, iar 66 şi-au pierdut viaţa. Patru dintre cele mai periculoase şase intersecţii se află în centrul Bucureştiului, în aceste zone producându-se aproximativ 10% din accidentele grave.
Urmărește
6516 afișări
Poliţia Rutieră a întocmit o listă cu cele mai periculoase intersecţii şi străzi din Bucureşti, în funcţie de numărul accidentelor rutiere care s-au produs în aceste zone şi a gravităţii acestora.
Astfel, cea mai periculoasă intersecţie este cea a bulevardului Barbu Văcărescu cu şoseaua Fabrica de Glucoză, unde au avut loc anul trecut cinci accidente rutiere grave, soldate cu rănirea a opt persoane. Principala cauză, arată bilanţul poliţiştilor, a fost neacordarea de prioritate autoturismelor care aveau drept de trecere. Mai exact, şoferii ori au trecut pe culoarea roşie a semaforului, ori nu au cedat trecerea maşinilor care veneau din sens opus în momentul în care au efectuat viraj la stânga.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Pe locul doi în clasamentul zonelor negre de pe harta rutieră a Capitalei este o mică intersecţie din Sectorul 2, între strada Mihai Eminescu şi strada Toamnei, unde în 2016 s-au produs opt accidente rutiere ce au dus la rănirea a nouă persoane. Şi în acest caz poliţia a stabilit că principala cauză de producere a accidentelor a fost reprezentată de neacordarea de prioritate vehiculelor care aveau drept de trecere. Şoferii care trec prin acea zonă sunt însă de altă părere.
"De vină este semnalizarea. Pe strada Toamnei, indiferent din ce direcţie vii, semnul de «cedează trecerea» este obturat fie de un stâlp, fie de un semn cu «parcarea interzisă». Dacă circuli cu 50 de kilometri pe oră, vezi triunghiul în ultimul moment şi e imposibil să opreşti la timp. Prima dată când am trecut pe aici şi eu era să fac accident, am frânat cât am putut, dat tot am ajuns în mijlocul intersecţiei. Am avut noroc că nu trecea nimeni în acel moment", a declarat, pentru Mediafax, Ioan Barbu, un conducător auto care spune că tranzitează zilnic această intersecţie.
"Evident că sunt şi mulţi nebuni care circulă cu viteză şi nu acordă prioritate, dar semnalizarea stradală este foarte proastă, iar vizibilitatea, din cauza maşinilor parcate uneori chiar şi în intersecţie scade foarte mult. Pur şi simplu trebuie să înaintezi până la jumătatea străzii ca să vezi ce vine din dreapta. Iar dacă în timpul ăsta vine unul tare din stânga şi nu opreşte, că are prioritate, ce faci? Îţi faci cruce, dacă mai apuci", a spus un alt şofer.
De asemenea, şoseaua Ştefan cel Mare, în apropierea de intersecţia cu Lizeanu, este un punct periculos. Anul trecut, în această zonă au avut loc trei accidente grave din cauza pietonilor care au traversat prin loc nepermis, iar una dintre victime şi-a pierdut viaţa.
În topul celor mai periculoase şosele din Bucureşti se află şi Bulevardul Energeticienilor, unde trei oameni au fost loviţi, în 2016, pe trecerea de pietoni, în trei accidente diferite, una dintre victime pierzându-şi viaţa.
La intersecţia dintre Şoseaua Alexandriei şi Şoseaua Antieriană şi pe Splaiul Independenţei, în zona Grozăveşti, au avut loc anul trecut, în total, 17 accidente rutiere grave, iar 23 de oameni au fost răniţi. Cauza principală identificată de Poliţia Rutieră a fost cea a neacordării de prioritate celorlalte vehicule.
În 2016, în Capitală s-au produs 489 de accidente grave, soldate cu rănirea gravă a 442 de oameni şi 66 de decese. Un bilanţ al ultimilor şase ani (2011-2016) arată că în Capitală au avut loc 4.436 de accidente grave, 4.262 de persoane au fost rănite, iar 422 şi-au pierdut viaţa.
Anul trecut, principalele cauze de producere a accidentelor au fost traversarea neregulamentară (139 de cazuri), neacordarea de prioritate pietonilor (95 de cazuri), neacordarea de prioritate autovehiculelor (52 de cazuri) şi viteza excesivă (49 de cazuri).
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Patriarhia Română: Episcopul de Huşi, filmat în ipostaze compromiţătoare, nu a depus o cerere ca să se retragă, dar încă o mai poate face
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe