- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video Tot auzi în ultimul timp de sparanghel. Dar ştii cum se găteşte? Uite câteva trucuri
- Există trei feluri de sparanghel: alb, verde şi violet, care diferă puţin la gust
- Sparanghelul nu se taie cu cuţitul, ci se rupe
- Sparanghelul are proprietăţi anti-îmbătrânire, este antioxidant şi are efect afrodisiac
Dacă nu ar fi fost scandalul recent despre românii plecaţi în Germania la cules de sparanghel, probabil nici nu ţi-ai fi pus problema ce are leguma asta aşa deosebit... Dar ştiu nemţii ce ştiu! Sparanghelul e plin de vitamine, e detoxifiant, are proprietăţi anti-îmbătrânire şi efect afrodisiac. Stai, nu te repezi la magazin să cumperi şi tu... la noi se găseşti mai rar şi e destul de scump.
„Sparanghelul… haideţi să spunem că este de fiţe pentru că la noi încă nu creşte, nu avem culturi de sparanghel, aşa că putem să-l numim un produs “de fiţe” în gastronomia internaţională”, spune Chef Andrei Voica.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Cu ce variante merg PSD şi PNL la consultările de la Cotroceni
-
Războiul din Ucraina. Rusia anunţă că a doborât 42 de drone ucrainene în timpul nopţii
Dacă totuşi vrei să verifici proprietăţile benefice ale sparanghelului, trebuie să ştii cum să-l găteşti. Chef Andrei Voica te învaţă o reţetă şi îţi arată şi câteva trucuri.
“O să vă arăt şi o să vă pregătesc un risotto de sparanghel. El (n.r sparanghelul) se taie la mână şi unde se rupe, de acolo sparanghelul se poate folosi. Acesta se poate folosi la supe creme şi acesta, la garnituri. Avem ceapă şi usturoi, avem sparanghelul , avem un stoc de carne, vedeţi culoarea pe care o are, orez, unt şi parmezan”, explică Andrei Voica, chef bucătar.
Introducem ceapa şi usturoiul, lăsăm să se călească.
„Venim cu puţin stoc sau supă, să nu se ardă ceapa, trebuie să se călească. Deja avem o culoare frumoasă. Introducem sparanghelul. Uitaţi ce culoare frumoasă ne dă…Nu l-am fiert înainte pentru că vreau să rămână cât mai crocant.(…) Haideţi să introducem orezul. (...) Când mai avem puţin timp de coacere, introducem “nuca” de unt. „Nuca” de unt, tot timpul la final împreună cu parmezanul.(...) Şi...aici avem preparatul nostru”, mai adaugă Chef Andrei Voica.
Acum, că ai înţeles câte vitamine are sparanghelul şi ce multe beneficii aduce organismului, poţi începe să-l găteşti şi tu.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO