- Home
- Social
- (24.03.2017, 11:20)
- Alina Mihai
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Tot ce trebuie să ştii VINERI despre săptămâna care tocmai se încheie: greva de la CFR, blocajul din SĂNĂTATE şi ATACUL terorist de pe podul Westminster
Blocajul din sănătate pentru transplanturile pulmonare a fost subiectul care a marcat întreaga săptămână, după ce o mare clinică din Viena a anunţat că nu va mai primi români pentru astfel de operaţii. Atacul terorist de la Londra, în care patru persoane au fost ucise, iar o româncă se zbate încă între viaţă şi moarte după ce a căzut de pe pod, a generat un val de reacţii în toată lumea. Nu lipsită de importanţă a fost criza de la CFR, în care sindicaliştii au decis să declanşeze spontan o grevă care a afectat circulaţia trenurilor din toată ţara şi a bulversat sute de călători.
Urmărește
844 afișări
Greva spontană de la CFR, blocajul din SĂNĂTATE şi ATACUL terorist de pe podul Westminster. Tot ce trebuie să ştii VINERI despre săptămâna care tocmai se încheie
Blocaj la transplanturile de plămâni pentru pacienţii români, 80 de persoane din lista de aşteptare fiind direct afectate. La începutul săptămânii cea mai mare clinica din Viena, AKH, ar fi transmis o scrisoare către ministrul Sănătăţii în care acesta era anunţat că pacienţii din România nu vor mai fi primiţi la clinică pentru transplant.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Anunţul a venit chiar de la ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, care acuza spitalul din Viena că nu avea dreptul să denunţe unilateral acest protocol şi că blocarea transplantului într-un asemenea mod este „puţin în afara legii”. El a fost contrazis de fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu, acesta arătând că este vorba despre o „scrisoare de intenţie” semnată cu Eurotransplant valabilă până la sfârşitul acestei luni şi care ar fi trebuit înnoită, dar de care autorităţile nu s-au preocupat până acum.
Presată de această situaţie, Agenţia Naţională de transplant a anunţat că Spitalul Regina Maria, căruia îi este retras dreptul de a mai efectua transplanturile de plămâni, poate realiza din nou acest gen de operaţii. În cele din urmă, ministrul Bodog a declarat pentru Mediafax că acordul cu Eurotransplat va fi prelungit şi a discutat cu reprezentantul clinicii AKH pentru preluarea pacienţilor români.
----------------------------------------
O grevă spontană la căile de comunicaţie aduce întotdeauna pierderi, neîncredere şi nemulţumire din partea călătorilor. Zeci de trenuri, între care două internaţionale spre Budapesta şi unul care venea de la Viena, au fost oprite miercuri în gări, în urma unui protest spontan al angajaţilor CFR. Compania Naţională de Căi Ferate a informat că o parte dintre angajaţii feroviari au declanşat un protest spontan începând cu ora 07.00, acţiune care a afectat graficul de circulaţie al trenurilor. "Unii oameni nu mai au încredere în promisiuni", au justificat sindicaliştii decizia fluger care a bulversat călătorii, nevoiţi să găsească alte variante de transport.
----------------------------------------
Un ATAC terorist a zguduit miercuri Londra, după ce un islamist născut în Marea Britanie, Khalid Masood, a lovit intenţionat cu un vehicul zeci de persoane, pe Podul Westminster din Londra, după care l-a înjunghiat pe un poliţist la intrarea în curtea Parlamentului britanic. Islamistul a fost împuşcat mortal de forţele de ordine. Patru persoane au fost ucise în atentat - agentul de poliţie Keith Palmer, în vârstă de 48 de ani, Kurt Cochran, un turist în vârstă de 54 de ani din SUA, Aysha Frade, o profesoară de 43 de ani din Spania şi un bărbat în vârstă de 75 de ani care fusese internat în spital în stare gravă. Alte cel puţin 30 de persoane au fost rănite în atacul revendicat de reţeaua teroristă Stat Islamic. În atacul din Londra, doi români au fost victime ale atacatorului care a intrat cu maşina în pietonii de pe podul Westminster. Soarta româncei este încă incertă după ce a căzut de pe pod şi a fost preluată din apă de o ambarcţiune a autorităţilor portuare. Românca rănită în atacul de la Londra, o arhitectă de 29 de ani, era în vacanţă cu logodnicul ei care îşi sărbătorea ziua de naştere, însă nu se ştie dacă acesta a fost aruncată în râul Tamisa în urma impactului sau dacă a sărit în apă de teamă.
Poliţia a salvat-o din râu pe româncă după atac, iar acum se află în stare gravă la spital, fiind supusă unei operaţii pe creier, după ce medicii i-au depistat un cheag de sânge. Partenerul ei a fost de asemenea transportat la spital cu un picior fracturat.
În România, cinci tineri au creat panică, miercuri seara, în zona centrală a Ploieştiului, după ce au oprit maşina în care se aflau şi au cerut informaţii de la trecători, în engleză, iar apoi unul din ei, care avea şi un turban pe cap, a tras în aer cu un pistol care s-a dovedit a fi de jucărie.
-------------------------------------------
Performanţa românului care a câştigat cel mai dur maraton din lume, la temperaturi scăzute extreme. Tibi Uşeriu s-a întors în ţară şi a fost aşteptat în ţară în aplauzele românilor care l-au întâmpinat la aeroport şi a povestit despre momentul său de respiro în care s-a aşezat să contemple Aurora Boreală. Consilierii judeţeni din Bistriţa-Năsăud au decis, miercuri, să îi acorde lui Tibi Uşeriu Premiul de Excelenţă al Judeţului Bistriţa-Năsăud, în valoare de 25.000 de lei pentru performanţa obţinută săptămâna trecută, după ce a câştigat pentru a doua oară cel mai greu maraton din lume.
-------------------------------
Agenţia MEDIAFAX a continuat seria dezvăluirilor legate de încheierea unor protocoale între serviciile secrete din România şi instituţii publice. SIE a recunoscut că are şase protocoale diferite cu Ministerul Justiţiei. Astfel, Serviciul de Informaţii Externe "este, alături de MJ, parte în şase protocoale de colaborare, din care: cinci sunt iniţiate de instituţiile publice cu responsabilităţi în aplicarea: Legii nr. 51/1991 privind securitatea naţională a României, Legii nr. 535/2004 privind prevenirea şi combaterea terorismului, Legii 45/1994 a apărării naţionale, Legii nr. 17/2014 privind unele măsuri de reglementare a vânzării-cumpărării terenurilor agricole situate în extravilan (…) şi OG nr. 56/1998 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea CASAOPSNAJ; unul este dedicat realizării unui obiectiv de investiţii (cimitir militar) la nivelul sistemului naţional de apărare, ordine publică şi securitate naţională", se arată în răspunsul transmis de instituţie agenţiei MEDIAFAX.
CSM a respins demisia lui Mircea Negulescu din magistratură pentru ca acesta să poată fi cercetat disciplinar de Secţia pentru Procurori a CSM. Inspecţia Judiciară a trimis, pe 15 martie, raportul prin care s-a stabilit că magistratul a săvârşit abateri diciplinare.
Răzvan Ionescu este noul prim-adjunct al SRI. Acesta îl înlocuieşte pe Florian Coldea. Directorul SRI, Eduard Hellvig, l-a învestit, joi, în funcţia de prim-adjunct al Serviciului Român de Informaţii (SRI) pe generalul Răzvan Ionescu, decretul de numire în funcţie fiind semnat deja de preşedintele României. De profesie fizician, absolvent al Facultăţii de Fizică din cadrul Universităţii Bucureşti, acesta a urmat cursurile postuniversitare cu specializarea Geopolitică şi Geostrategie din cadrul Academiei de Studii Economice, a absolvit masterul NATO Senior Executive din cadrul SNSPA, a absolvit cursurile seminarului Combaterea Armelor de Distrugere în Masă şi Terorismului din cadrul Centrului European pentru Studii de Securitate George C. Marshall din Germania.
---------------------------------
Primăria Generală a Capitalei are peste un MILIARD de euro de cheltuială în 2017. Ce va face cu BANII. De aproape 20 de miliarde de lei mai are nevoie Primăria Generală pentru a-şi finaliza investiţiile începute şi să înceapă altele noi, evaluate într-o anexă a bugetului, la 27 de miliarde de lei, între care şapte miliarde de lei cheltuieli realizate până la finalul anului trecut. Pasajul de la Piaţa Sudului ar putea fi inaugurat după Paşte
Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, marţi, că îşi doreşte ca imediat după Paşte să inaugureze pasajul subteran de la Piaţa Sudului, deşi admite că firmele care se ocupă de realizarea acestuia promiseseră că va fi gata la începutul lunii martie.
Câţi bani primesc bisericile de la bugetul primăriei? Cât alocă Gabriela Firea pentru statui, de la daci la Prinţul de Monaco. Bugetul propus spre alocare în 2017 bisericilor din Bucureşti, de către Primăria Capitalei, se ridică la 55 de milioane de lei (aproximativ 12 milioane de euro), din care 15 milioane de lei (peste 3 milioane de euro) ar urma să meargă doar la construcţia Catedralei Mântuirii Neamului. Bisericile care ar urma să primească cei mai mulţi bani sunt Sfântul Nicolae Udricani (reabilitare şi extindere), Mănăstirea Antim (pentru consolidare şi restaurare) şi Sfântul Andrei din Chitila (pentru restaurare şi aşezământ cultural, social şi misionar), scrie Gândul.
-----------------
21 martie a devenit Ziua Olteniei. Deputaţii au adoptat, marţi, proiectul de lege privind instituirea zilei de 21 martie - Ziua Olteniei, iniţiatorii susţinând că regiunea este locul de plecare al primei revoluţii moderne, Revoluţia lui Tudor Vladimirescu şi se cuvine marcarea momentului în care Tudor Vladimirescu intră în Bucureşti.
VIDEO REPORTAJ realizat de Mediafax: Oltenii auziră că s-a stabilit o zi a lor: „Cine mai e ca ei? Şi harnici, şi buni de gură”
Când aud că s-a stabilit o zi numai a lor, Ziua Olteniei, oltenii se bucură spunând că „olteanul e pe primul plan”. În Oltenia profundă, oamenii sunt preocupaţi de muncile câmpului, primăvara, dar tresar mânaţi parcă de un patriotism local când aud că „ăia din Parlament” s-au gândit la ei.
---------------------------------
Schimb DUR de replici în Parlament între Traian Băsescu şi Liviu Dragnea: S-ar impune o anchetă la ferma de porci/ Dragnea: Nu intru în mocirlă. Şedinţa plenului reunit, de miercuri, a fost marcată de un schimb de replici între preşedintele PMP, Traian Băsescu şi liderul PSD, Liviu Dragnea, Băsescu susţinând că s-ar impune o anchetă la ferma de porci de la Tel Drum, iar social-democratul replicându-i că el nu va intra în “mocirlă”.
Dragnea, ULTIMATUM pentru ALDE: Până la sfârşitul săptămânii trebuie să ştim cu cine vorbim/ Nu pot să exclud varianta unui partid naţionalist, cu Ponta şi Constantin. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a precizat, marţi, că a adresat co-preşedinţilor ALDE Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin solicitarea ca până la sfârşitul săptămânii să adopte într-un for statutar o decizie, astfel încât PSD să ştie cu cine vorbeşte din partea acestui partener.
FOTO Fost lider de filială ALDE, protest INEDIT faţă de Daniel Constantin / Ce reacţie a avut ALDE. Deputatul ALDE Dumitru Zmău a postat marţi, pe pagina sa de Facebook, o poză în care apare în curtea Parlamentului îmbrăcat doar în lenjerie intimă, în semn de protest faţă de liderului ALDE Daniel Constantin, la câteva ore parlamentarul ştergând postarea.
ŞTIINŢĂ - Invenţia care ar putea salva pământul de coliziunea unui meteorit
O echipă de cercetători din cadrul unui institut din Bucureşti a inventat tunul spaţial cu lumină concentrată care are rolul de a topi sau devia asteroizii sau meteoriţii care ar intra în coliziune cu Pământul, proiectul fiind prezentat la Salonul de Inventică ProInvent care a început la Cluj-Napoca. Potrivit acestuia, tunul ar urma să fie plasat în spaţiu, pe orbita circumsolară care colectează lumina solară pe care o concentrează şi o dirijează spre asteroizii care pot intra pe traiectorii de coliziune cu Pământul.
Citește pe alephnews.ro: Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Jennifer Lopez dezvăluie „dificultățile” pe care le întâmpină ca părinte care are gemeni: „Vrei să dai tot ce ai mai bun pentru ei. Vrei să îi ridici”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe