- Home
- Social
- (27.05.2021, 09:07)
- Giorgiana Amarie
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Tot mai multe schimbări aduse de pandemie. Copiii şi-au modificat modul de joacă
- Un studiu din Marea Britanie arată că 92% dintre copii au un mod de joacă diferit faţă de cel dinainte de pandemie.
- 51% dintre copii se joacă mai puţin timp afară cu prietenii lor.
- Simona Ştefania, neuropsihiatru: Copiii nu vor să iasă afară, preferă viaţa online.
Urmărește
430 afișări
Tot mai multe schimbări aduse de pandemie. Copiii şi-au modificat modul de joacă
Copilul tău nu mai are chef de joacă şi preferă să petreacă mai mult timp online? E o problemă reală şi din ce în ce mai întâlnită.
Un studiu din Marea Britanie confirmă că majoritatea copiilor şi-au schimbat modul de joacă şi fac mai puţin sport decât înainte. Pandemia îi opreşte pe cei mici din a se exprima şi a face ce-şi doresc, în aer liber.
Ana Măiţă, preşedintele Organizaţiei mame pentru mame, spune că pandemia a făcut imposibilă apropierea dintre copii şi că ei trebuie motivaţi ca să petreacă mai mult timp afară.
„Jocul lor a fost grav afectat, copiii s-au refugiat în jocuri video. Am doi băieţi. Până şi pentru mine a fost o provocare să îi ţin departe de calculator câteva ore pe zi, să fie activi, să facă sport, să se mişte. Le-am făcut amândurora abonament la sală.”, a spus preşedintele Asociaţiei mame pentru mame, Ana Maiţă.
Specialiştii din domeniul neuropsihiatriei confirmă şi ei, că, din păcate, copiii sunt din ce în ce mai dependenţi de viaţa virtuală.
Au uitat ce înseamnă cu adevărat joaca şi cum e să socializezi cu prietenii, pentru că au petrecut prea mult timp online.
„Mulţi copii refuză să iasă în afară, să se întâlnească cu prietenii, preferând să rămână online, în lumea lor, unde pot să facă orice şi scapă oarecum de constrângerile impuse de părinţi, de şcoală.”, a spus Simona Ştefăninga, specialist în neuropsihiatrie infantilă.
În schimb, Cristiana, elevă la şcoala gimnazială Sfinţii Voievozi, este fericită că se poate juca şi alerga pe terenul de sport, alături de colegii ei.
„Mă simt foarte bine, îmi place foarte mult, pentru că în orele online nu prea puteam să mă joc. Mă simt mult mai bine, pentru că atunci când alergam cu masca, nu puteam să mai respir.”, a spus Cristiana, elevă la Şcoala Gimnazială Sfinţii Voievoci.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Qatarul ameninţă UE că va taia gazul. Ministrul energiei din Qatar: "Nu blufez"
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe