- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (28.04.2015, 19:00)
- Elvira Gheorghita
Tot mai mulţi copii care consumă etnobotanice, la Spitalul "Grigore Alexandrescu", unii au 6 - 7 ani
Tot mai mulţi copii care consumă etnobotanice ajung în clinica de toxicologie a Spitalului "Grigore Alexandrescu" din Capitală, unii având doar şase - şapte ani, potrivit medicului Dumitru Orăşeanu.
Urmărește
174 afișări
Tot mai mulţi copii care consumă etnobotanice, la Spitalul "Grigore Alexandrescu", unii au 6 - 7 ani (Imagine: Publimedia/Sutterstock)
"Zilnic în clinica de toxicologie ajung copii în stare foarte gravă. Din păcate, unii după ce au consumat etnobotanice, iar vârsta lor este tot mai mică, chiar 6-7 ani", a declarat Dumitru Orăşeanu, prezent la conferinţa de presă organizată de Spitalul "Grigore Alexandrescu" cu ocazia premierii sale drept cel mai bun spital regional şi pentru cel mai bun manager, de către Europe Bussiness Assembly (EBA) din Marea Britanie.
Medicul a arătat că numărul copiilor consumatori de etnobotanice este în creştere, iar substanţele din aceste produse pot fi chiar mai periculoase decât cele din drogurile ilegale.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Vicepremierul Poloniei anunţă că a identificat un grup rus care ar fi urmărit să influenţeze alegerile prezidenţiale
-
Jandarmeria: protest ilegal în zona CCR. Traficul e blocat pe Calea 13 Septembrie
Spitalul Grigore Alexandrescu are anual 25.000 de internări, cu o medie de 300 - 400 pe zi , care la sfârşitul săptămânii se dublează. Din totalul pacienţilor care se prezintă la unitatea de primiri urgenţe, 10 la sută sunt copii care se internează. Din totalul celor trataţi în spital, 60 la sunt din afara Capitalei.
În clinica de chirurgie plastică sunt aduşi copii din toată ţara şi sunt salvaţi copii cu arsuri de peste sută la sută, adică, pe lângă arsura profundă pe tot corpul, şi cea pe căile respiratorii, a explicat Florin Rusu, şeful Secţiei Anestezie Terapie Intensivă (ATI).
El a mai spus că, din păcate, foarte mulţi copii ajung în Bucureşti şi pentru că multe spitale din judeţele limitrofe nu au medic anestezist.
"Spre exemplu, în judeţul Călăraşi sunt doi anestezişti din Bulgaria, în Alexandria nu există niciunul. Nu poţi salva un copil în stare foarte gravă, dacă nu ai o secţie de terapie intensivă foarte bine pusă la punct. Noi avem 20 de locuri şi nu facem faţă cu ele, sunt mereu ocupate", a mai spus şeful clinicii ATI.
Citește pe alephnews.ro: Călătorești în SUA fără viză. Kavalec: „Aprobările pentru călătoriile fără viză vor fi procesate online, în mai puțin de 3 zile”
Citește pe www.zf.ro: Cartierul din Bucureşti unde preţurile la apartamente au explodat cu 12.000 de euro de la o lună la alta
Citește pe www.zf.ro: Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Imagini incendiare cu prezentatoarea TV care face o avere pe site-urile destinate adulților. S-a cuplat cu prietenul fostului iubit
PROSPORT.RO
Corina Ungureanu a ajuns de nerecunoscut. Cum s-a transformat trupul ei, la 15 ani de când s-a retras din gimnastică
CANCAN.RO
Dr. Vlad Ciurea avertizează: Care este ELECTROCASNICUL care ne distruge creierul, fără să ne dăm seama
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe