- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Toţi angajaţii instanţei supreme au primit salariul pe septembrie cu tot cu sporul de stres
Toţi angajaţii de la instanţa supremă au primit, joi, salariul pentru luna septembrie cu tot cu sporul de stres de 50%, au declarat pentru MEDIAFAX surse din instituţie.
Toţi angajaţii instanţei supreme au primit salariul pe septembrie cu tot cu sporul de stres (Imagine: Ovidiu Andrei/Mediafax Foto)
Potrivit surselor citate, banii au intrat în conturile angajaţilor joi, în jurul orei 12.30. Pentru luna septembrie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) nu a pornit proces împotriva Ministerului Finanţelor Publice privind plata drepturilor salariale, au precizat aceleaşi surse.
Instanţa supremă a renunţat, miercuri, la un proces de la Curtea de Apel Bucureşti prin care solicita Ministerului Finanţelor plata salariilor pe lunile iulie şi august cu tot cu sporul de stres, după ce, vineri, angajaţii ICCJ şi-au luat salariile, plus sporul de 50 la sută.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ai drum bun pe A7: S-a deschis Lotul 1 Dumbrava – Mizil de pe autostrada Ploieşti – Buzău
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
-
Drulă: Vom lupta cu minciuna. Începem cu un vot împotriva acestui guvern
-
Bolojan: Că ne place, că nu ne place, una din primele decizii bune este să votăm acest guvern
Surse din instituţie au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că procesul pornit împotriva Ministerului Finanţelor Publice (MFP) privind plata salariilor pe lunile iulie şi august a rămas fără obiect după ce angajaţii şi-au primit salariile cu tot cu sporul solicitat.
Astfel, Curtea de Apel Bucureşti nu mai avea ce să judece pentru că solicitarea instanţei supreme a fost îndeplinită, au explicat sursele citate.
Ministerul Finanţelor a fost obligat, prin decizii irevocabile ale instanţei supreme, să plătească magistraţilor sporul de 50 la sută, refuzul de avizare pentru plata sporului de risc şi suprasolicitare neuropsihică şi pentru sporul de confidenţialitate fiind lipsit de temei legal.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, în 19 august, cinci dintre recursurile declarate de Ministerul Finanţelor Publice şi Curtea de Conturi împotriva deciziilor date de Curtea de Apel Bucureşti în cazul proceselor intentate de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), Institutul Naţional de Magistratură (INM), Şcoala Naţională de Grefieri (SNG) şi de instanţa supremă, care reclamau neplata sporului de 50 la sută.
Astfel, au rămas în vigoare deciziile date de Curtea de Apel Bucureşti în acţiunile deschise de magistraţi.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO