Toţi producătorii de magiun de prune vor fi obligaţi să verifice marfa cu ajutorul refractometrului

Magiunul de prune din comerţ, inclusiv cel din pieţe, va trebui să aibă un conţinut de substanţă uscată solubilă mai mare de 55%, determinată cu ajutorul refractometrului - un aparat de măsurare a indicelui de refracţie al substanţelor.

Urmărește
335 afișări
Imaginea articolului Toţi producătorii de magiun de prune vor fi obligaţi să verifice marfa cu ajutorul refractometrului

Toţi producătorii de magiun de prune vor fi obligaţi să verifice marfa cu ajutorul refractometrului

Prevederile sunt cuprinse într-un proiect de ordin comun al miniştrilor Agriculturii şi Sănătăţii.

Refractometrul poate fi folosit pentru determinarea compoziţiei unui amestec, iar cele mai ieftine aparate costă între 200 şi 400 de lei.

Magiunul de prune este definit în proiectul de act normativ drept o pastă groasă, omogenă, obţinută prin fierberea prunelor proaspete după îndepărtarea părţilor necomestibile, fără adaos de zahăr/zaharuri sau de produse alimentare ce conţin monozaharide sau dizaharide utilizate pentru proprietăţile lor îndulcitoare.

La fabricarea magiunului pot fi utilizate, potrivit ministerelor Agriculturii şi Sănătăţii, nuci, seminţe de oleaginoase, cum ar fi seminţe de floarea-soarelui, seminţe de dovleac, seminţe de susan sau seminţe de pin, alune de pădure, caju, castane, fistic, migdale, nuci Brazilia, nuci Macadamia sau nuci Pecan.

Materia primă pentru fabricarea magiunului de prune o reprezintă exclusiv prunele proaspete, respectiv toate soiurile care se pretează fabricării acestui produs.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici