- Home
- Social
- GALAŢI, (01.04.2018, 15:39)
- Departamentul Corespondenţi
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Tradiţia de Florii, ţinută şi cu faleza Dunării inundată - GALERIE FOTO
Grătare cu peşte, concursuri de pescuit şi de gătit, spectacole, expoziţii pescăreşti şi târg al meşterilor populari – toate au loc, duminică, la Galaţi, în singurul punct al falezei inferioare a Dunării care încă nu este acoperit de apă, după inundaţii, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Urmărește
1019 afișări
Dezlegare la peşte în duminica Floriilor. Grătare cu scrumbii, deşi faleza Dunării este inundată
Pe faleza Dunării din Galaţi au loc, duminică, un concurs de pescuit, un concurs gastronomic cu produse pescăreşti, mai multe spectacole de muzică populară şi uşoară, o expoziţie de bărci şi unelte de pescuit, dar şi un târg al meşterilor populari. La fel ca la ediţiile precedente, grătarele cu scrumbii reprezintă atracţia principală, iar gălăţenii stau la cozi pentru a cumpăra porţii de peşte.
Mii de oameni participă la Festivalul Scrumbiei, eveniment organizat de Primăria Galaţi în Duminica Floriilor, anul acesta ajungând la a XVII-a ediţie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moldova își crește bugetul pentru apărare. Parlamentul a aprobat o nouă strategie pe 10 ani
-
Surpriză: Producătorii ruşi ai rachetei Oreshnik au folosit instrumente occidentale
-
Criza politică din Coreea de Sud se adânceşte: Parlamentul a votat şi pentru destituirea preşedintelui interimar
-
Putin afirmă că premierul slovac Robert Fico s-a oferit să intermedieze negocierile de pace dintre Rusia şi Ucraina
Spre deosebire de alţi ani, vremea şi inundaţiile le-au pus piedici organizatorilor, iar pentru a ajunge la locul în care se desfăşoară evenimentul pregătit de Primăria Galaţi, oamenii sunt nevoiţi să ocolească aleile inundate şi să meargă pe spaţiul verde.
În plus, vântul puternic i-a obligat pe participanţi să se adăpostească printre copacii aflaţi pe versantul abrupt al falezei superioare.
Gălăţenii au cumpărat peşte pregătit la grătar, deşi preţurile sunt mai mari decât la ediţiile precedente ale festivalului. Dacă în pescăriile din oraş kilogramul de scrumbie a depăşit preţul de 40 de lei, o scrumbie pregătită la grătarul de pe faleză costă 20 de lei.
„Cam scumpă scrumbia asta. Douăzeci de lei o bucăţică. Dacă în piaţă este 42 de lei... Ce să facem? O singură dată în an sunt Floriile. Este şi puţină scrumbie. Iar faleza este acoperită cu apă, nu am vazut niciodată aşa de multă apă pe Faleză de Florii, de Festivalul Scrumbiei. Nu mai avem pe unde merge, suntem nevoiţi să mergem pe spaţiul verde”, s-a plâns un gălăţean.
Comercianţii au avut şi ei neplăceri. Din cauza inundaţiilor din ultima perioadă, cantitatea de scrumbie pescuită a fost foarte mică, iar preţul a crescut foarte mult.
„Am pregatit 150 de kilograme de scrumbie. Nu cred că ajunge pentru toată lumea, am deschis de dimineaţă şi cred că am dat-o deja jumătate. Înlocuim scrumbia cu alt peşte. Am macrou, hering, crap, dar oferim şi ceafă de porc, piept şi pulpe de pui, avem pentru toţi clienţii”, a declarat unul dintre comercianţii de pe faleză.
Organizatorii au încercat să-i încurajeze pe oameni să participe la festival deşi, încă de dimineaţă, vremea nu era prea prietenoasă.
„Este o sărbătoare extraordinară aşteptată de mulţi gălăţeni. Îi aşteptăm pe oameni să vină în număr cât mai mare pe Faleza Inferioară a Dunării, chiar dacă aceasta este inundată de Dunărea turbată, vine turbat de mare, dimensiunile le cunoaştem, suntem în prag de inundaţie. Anul acesta scrumbia a fost foarte rară, nu a urcat deloc până în zona noastră, pescarii au suferit la capitolul acesta, dar cu natura nu te pui. Natura e natură, Dunărea e Dunăre, îşi cere drepturile, apa se revarsă”, a spus viceprimarul municipiului Galaţi, Picu Apostol Roman.
Pentru organizarea acestui festival, Primăria Galaţi a cheltuit 119.000 lei, fără TVA.
Citește pe alephnews.ro: Platforma de socializare X a lui Elon Musk devine un experiment social
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:47
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. ISW: Putin respinge planul de pace elaborat de echipa lui Trump / Lavrov: Administraţia Trump ar trebui să facă primul pas pentru „restabilirea dialogului” / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale
-
astăzi, 10:35
Surpriză: Producătorii ruşi ai rachetei Oreshnik au folosit instrumente occidentale