Trafic în creştere în vămile arădene, la întoarcerea românilor de sărbători

Românii care lucrează în străinătate au început să revină în ţară pentru petrecerea sărbătorilor de iarnă, astfel că la frontieră se iau măsuri pentru fluidizarea traficului.

Urmărește
1 afișare
Imaginea articolului Trafic în creştere în vămile arădene, la întoarcerea românilor de sărbători

Trafic în creştere în vămile arădene, la întoarcerea românilor de sărbători

Potrivit Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Arad, cei mai mulţi care intră în România în această perioadă, prin vămile din vest, sunt români care revin în ţară de sărbători. Prin punctele de frontieră arădene au intrat în România, la sfârşitul săptămânii trecute, aproape 10.000 de persoane, dublu decât în zilele obişnuite.

“Pe parcursul întregului sezon al sărbătorilor de iarnă se iau măsurile necesare pentru derularea unui control operativ şi civilizat. Se vor dispune măsuri de suplimentare a personalului care-şi desfăşoară activitatea la controlul documentelor şi de creştere a numărului arterelor de control din punctele de frontieră”, a declarat, luni, Laura Lăpădat, purtătorul de cuvânt al IJPF Arad.

În fiecare an, înainte de Crăciun şi de Paşte, traficul la frontiera cu Ungaria creşte semnificativ, pentru că muncitorii români stabiliţi în alte ţări se întorc pentru a petrece sărbătorile în România. Aglomeraţia este aceeaşi şi în luna august, când românii vin în ţară pentru petrecerea concediilor de odihnă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici