Trafic îngreunat din cauza copacilor doborâţi de vânt, pe drumuri naţionale din Brăila şi Constanţa

Două drumuri naţionale sunt blocate, luni dimineaţă, în judeţul Brăila, din cauza copacilor doborâţi de vânt, furtuna creând probleme şi în judeţul Constanţa, unde traficul rutier este îngreunat pe câteva artere naţionale, iar mai multe localităţi sunt nealimentate cu apă potabilă.

Urmărește
211 afișări
Imaginea articolului Trafic îngreunat din cauza copacilor doborâţi de vânt, pe drumuri naţionale din Brăila şi Constanţa

Trafic îngreunat din cauza copacilor doborâţi de vânt, pe drumuri naţionale din Brăila şi Constanţa (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

În judeţul Brăila, din cauza copacilor doborâţi de vântul puternic sunt blocate drumul european 87 (Centura Brăilei), între Şoseaua Baldovineşti şi Şoseaua Focşani şi DN2B, la Silistraru. În acelaşi judeţ, pe drumul european 584 se circulă îngreunat la ieşirea din Bărăganu spre Iazu (balustrada de pe un pod a fost împinsă pe partea carosabilă), a anunţat Centrul Infotrafic al Poliţiei Române.

În judeţul Constanţa, din cauza copacilor căzuţi pe carosabil în timpul furtunii se circulă îngreunat, pe un fir, alternativ, pe DN 22, DN 2A, DN 3, DN 22C, DN 38 şi DN 39.

În timpul furtunii din noaptea de duminică spre luni, mai mulţi copaci au căzut peste maşini în municipiul Constanţa, situaţii similare înregistrându-se însă în tot judeţul, iar mai multe acoperişuri au fost luate de vântul puternic, pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă având zeci de intervenţii în cursul nopţii.

Tot din cauza vântului puternic au fost afectate mai multe linii electrice de la staţiile Regiei Judeţene de Apă, astfel că staţiile de pompare a apei potabile nu mai pot funcţiona.

Astfel, de la ora 04.50, staţia de pompare Palas a rămas fără curent electric şi a fost sistată furnizarea apei potabile în municipiul Constanţa, în cartierele Palas, Medeea, Viile Noi, CET, Km 5, Km 4-5, Poarta 6, Inel I, Inel II, Coiciu, Brătianu, dar şi în zonele Casa de Cultură, Gară, Obor şi Depozitul Traian.

În intervalul 04.00 - 05.00 s-au mai înregistrat avarii la liniile de alimentare cu tensiune şi la alte staţii de pompare din judeţ, fiind întereruptă furnizarea apei în localităţile Albeşti, Vârtop, Băneasa, Valu lui Traian, Galeşu, Medgidia, Basarabi, Poarta Albă, Costineşti, Cernavodă, Topraisar, Ciocîrlia şi Ostrov.

Tot din cauza furtunii, au fost închise toate porturile de la Marea Neagră, încă de la miezul nopţii de duminică spre luni. De asemenea, din acelaşi motiv a fost restricţionat şi traficul de barje pe Canalul Dunăre-Marea Neagră, prin ecluza de la Agigea către Portul Constanţa Sud - fluvial.

Meteorologii au emis, luni, avertizări cod portocaliu de vânt puternic pentru Dobrogea şi cod galben pentru Muntenia şi Moldova, în unele zone fiind semnalate intensificări de vânt care ajung la viteze de până la 90 de kilometri pe oră.

Avertizarea nowcasting cod portocaliu este valabilă până la ora 11.10 în zona Dobrogea, unde vântul depăşeşte la rafală 90 de kilometri pe oră.

Sudul şi estul Munteniei, respectiv judeţele Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila şi Buzău, sunt până la ora 10.20 sub avertizare cod galben, fiind semnalate intensificări ale vântului ce depăşesc la rafală viteze de 55 de kilometri pe oră şi izolat 70 de kilometri pe oră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici