Trafic îngreunat pe drumurile din Sălaj, din cauza viscolului şi a zăpezii

Circulaţia rutieră se desfăşoară cu dificultate, luni dimineaţă, pe drumurile din judeţul Sălaj, unde se intervine permanent cu utilaje, întrucât vântul viscoleşte zăpada.

Urmărește
55 afișări
Imaginea articolului Trafic îngreunat pe drumurile din Sălaj, din cauza viscolului şi a zăpezii

Trafic îngreunat pe drumurile din Sălaj, din cauza viscolului şi a zăpezii (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Inginerul şef din cadrul Secţiei de Drumuri Naţionale Zalău Ioan Chiş a declarat, luni, că din cauza vântului care viscoleşte zăpada utilajele trebuie să revină pe segmentele de drum pentru a le menţine circulabile.

"Ninsoarea a început ieri (duminică - n.r.) în Sălaj şi de atunci până acum, adică în ultimele 24 de ore, am folosit 200 de tone de nisip şi circa 300 de tone de sare. În total, vorbim de circa 500 de tone de material antideparant, extrem de mult pentru un interval foarte scurt, dar vântul viscoleşte zăpada şi trebuie să revenim permanent cu utilajele pentru ca drumul să fie circulabil. Traficul se desfăşoară în condiţii de iarnă, încă de ieri", a declarat Ioan Chiş.

Potrivit acestuia, în cazul accidentelor rutiere, o parte din vină au şi conducătorii auto, care ies în trafic fără să fie dotaţi corespunzător, în pofida avertismentelor repetate făcute de meteorologi, drumari şi reprezentanţii Poliţiei Judeţene Sălaj.

"Drept vorbind, nici conducătorii auto nu ascultă şi nu dau atenţie avertismentelor şi sfaturilor şi circulă fără a avea cauciucuri de iarnă şi lanţuri. Din această cauză, riscul producerii de accidente creşte, iar noi trebuie să avem cu atât mai multă grijă să păstrăm carosabilul curat", a adăugat Ioan Chiş.

Potrivit sursei citate, în ultimele 24 de ore nu s-au înregistrat incindente, pe drumurile naţionale din Sălaj fiind mobilizate aproximativ 20 de utilaje, prevăzute cu lamă şi răspânditor de sare şi nisip.

Cele mai problematice zone din judeţ, în timpul iernii, sunt Munţii Meseş - aproximativ 17 kilometri din drumul E81, care face legătura între Sălaj şi Cluj, culmea Mesteacănului - la limita judeţului cu Maramureş şi pe Valea Someşului - înspre Dej.

Şi în judeţul Bistriţa-Năsăud, peste 500 de tone de material antiderapant au fost împrăştiate pe drumuri, după ce în zonă a nins de duminică până luni dimineaţă, stratul de zăpadă ajungând să măsoare 12 centimetri la Bistriţa.

Şeful Secţiei Bistriţa a Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Cluj, Alexandru Slavita, a declarat, luni, că toate cele 54 de utilaje de intervenţie au ieşit la curăţat şi au aruncat pe şosea peste 500 de tone de antiderapant.

"Paradoxal, nu a suflat viscolul în Pasul Tihuţa, ci la Bistriţa. Pe DN 17, în Pasul Tihuţa, s-a circulat chiar bine. Mai greu a fost în celelalte zone ale judeţului, fiindcă a fost foarte frig, minus 7 grade Celsius, iar sarea nu îşi face efectul. Totuşi, partea bună este că nu am avut blocaje şi că s-a circulat în condiţii de iarnă, dar s-a circulat bine. În circa două-trei ore, sperăm să curăţăm toate drumurile", a declarat Slavita.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici