Trafic restricţionat pe DN 5 Bucureşti-Giurgiu, după ce un TIR a intrat într-un muzeu la Călugăreni

Circulaţia pe DN 5 Bucureşti - Giurgiu, în dreptul localităţii Călugăreni, unde un TIR a intrat într-un muzeu, se desfăşoară alternativ, marţi seară, pe o singură bandă, pentru ca macaraua de 200 de tone sosită la faţa locului să poată scoate autovehiculul de mare tonaj dintre zidurile clădirii.

Urmărește
84 afișări
Imaginea articolului Trafic restricţionat pe DN 5 Bucureşti-Giurgiu, după ce un TIR a intrat într-un muzeu la Călugăreni

Trafic restricţionat pe DN 5 Bucureşti-Giurgiu, după ce un TIR a intrat într-un muzeu la Călugăreni (Imagine: Laszlo Mihaly/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit primarului comunei Călugăreni, Marin Voinea, s-au încheiat operaţiunile de consolidare a acoperişului, iar apoi va începe acţiunea de ridicare şi scoatere a autovehiculului de tonaj greu dintre zidurile clădirii.

"S-au încheiat operaţiunile de consolidare, practic s-a realizat în interiorul clădirii, în partea afectată, o schelă de susţinere a acoperişului, care să poată prelua şocul în momentul în care TIR-ul va fi ridicat şi scos, pentru că acoperişul rămas într-o anumită zonă fără punct de sprijin să nu se prăbuşească. În acest moment, se ridică macaraua, va dura o jumătate de oră până când aceasta va fi în stare de funcţiune, iar în tot acest timp circulaţia va fi restricţionată", a declarat primarul localităţii giurgiuvene Călugăreni.

La ora transmiterii acestei ştiri, traficul pe DN 5 Bucureşti - Giurgiu se desfăşoară pe o singură bandă, în zona muzeului din Călugăreni, sub supravegherea poliţiştilor rutieri.

Un TIR a derapat şi a intrat, în noaptea de luni spre marţi, în clădirea muzeului din localitatea giurguveană Călugăreni, reabilitată şi recepţionată în urmă cu trei zile, după ce şoferul nu a mai putut controla maşina de tonaj greu din cauza unei porţiuni de gheaţă de pe DN 5 Bucureşti - Giurgiu.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei din Călugăreni, TIR-ul a intrat direct în zidul instituţiei muzeale, clădire reabilitată şi recepţionată în urmă cu trei zile.

TIR-ul nu a putut fi ridicat, marţi, de utilajul sosit iniţial la faţa locului întrucât exista riscul prăbuşirii acoperişului clădirii, autorităţile locale luând măsura consolidării construcţiei şi aducerii unei macarale de 200 de tone.

Potrivit primarului localităţii Călugăreni, la faţa locului a fost chemată o firmă de construcţii specializată care să intervină pentru consolidarea acoperişului muzeului, în pericol să se prăbuşească, după care va urma scoaterea TIR-ului de 37 de tone, încărcat cu carne.

"Clădirea muzeului, construită în anul 1890, a fost renovată, aici urmând să funcţioneze căminul cultural, un post de jandarmi şi bineînţeles o sală muzeală. Acum, acoperişul este în pericol să cadă, după ce TIR-ul va fi scos, dar oricum utilajul chemat iniţial pentru a-l scoate dintre dărâmături nu a putut face faţă greutăţii autovehiculului de mare tonaj. S-a renunţat la transferarea mărfii într-un alt vehicul, deci va trebui să fie ridicat şi tras cu totul de macaraua de 200 de tone chemată de la Bucureşti. Dar, obligatoriu, înainte de această operaţiune, trebuie consolidat acoperişul şi am chemat o firmă de construcţii care să consolideze clădirea înainte de scoaterea camionului de marfă dintre ziduri. Pagubele sunt, la o primă evaluare, de 300 - 400 de milioane de lei vechi, este avariat zidul pe o lungime de zece metri, cu ferestre şi uşa de la intrare în muzeu cu tot", declara primarul localităţii Călugăreni, Marin Voinea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici