Trafic rutier deviat în zona 1 Mai din Capitală, din cauza lucrărilor la metrou

Metrorex anunţă restricţii de trafic rutier, începând cu data de 24 august, în zona 1 Mai, din cauza unor lucrări pentru legătura cu actuala staţie 1 Mai de pe aliniamentul viitoarei Magistrale M6, Secţiunea Sud.

Urmărește
262 afișări
Imaginea articolului Trafic rutier deviat în zona 1 Mai din Capitală, din cauza lucrărilor la metrou

Imagine cu caracter ilustrativ

Potrivit unui comunicat al Metrorex, avizul pentru planul de deviere a circulaţiei este valabil în perioada 10 august - 15 noiembrie 2024.

Restricţia de trafic se va institui în intersecţia Calea Griviţei - Bd. Ion Mihalache, cu asigurarea unor variante ocolitoare, după cum urmează:

-pentru direcţia dinspre Şoseaua Chitilei şi Bd. Bucureştii Noi, alternativa o va reprezenta ruta Strada Carpaţi - Strada Mirceşti - Strada Caransebeş;

-pentru direcţia dinspre Bd. Ion Mihalache şi Calea Griviţei, pentru relaţia de ieşire din capitală, alternativa o va reprezenta ruta Strada Clăbucet - Strada Aviator Popişteanu - Strada Soveja - Pod Constanţa.

„Până la demararea lucrărilor, se vor întocmi noi diagrame de funcţionare a sistemelor de semaforizare de la intersecţia Calea Griviţei cu Strada Mureş şi Bd. Ion Mihalache cu Strada Clăbucet. Semnalizarea rutieră se va face conform legislaţiei în vigoare. Pentru asigurarea fluenţei vehiculelor pe traseele de deviere, se va institui o restricţie de tonaj de 3,5 t pe sensul dinspre Şoseaua Chitilei şi Bd. Bucureştii Noi, cu excepţia STB, conform planului de trafic aprobat”, se arată într-un comunicat al Metrorex.

Pentru pietoni, traversarea se va asigura pe la trecerile existente în capetele tronsonului de drum restricţionat.

„Transportul public în zona 1 Mai se va îmbunătăţi considerabil, odată cu beneficiile unei noi linii de metrou. Magistrala 6, încă un proiect major în dezvoltarea metroului bucureştean, va creşte gradul de mobilitate a populaţiei din capitală şi din Ilfov. Le mulţumim anticipat pentru înţelegere tuturor locuitorilor din zona lucrărilor pentru Magistrala 6. Proiectele mari se construiesc prin eforturi mari, cu participarea tuturor celor care vor beneficia de avantajele acestora. De aceea, apelăm la bunăvoinţa participanţilor la trafic şi a locuitorilor şi ne preocupăm ca disconfortul creat să fie minim posibil”, precizează directorul general Metrorex, Mariana Miclăuş.

Magistrala 6 va asigura legătura directă de la Gara de Nord la Aeroportul Internaţional Otopeni. Aceasta va avea un traseu de 14,2 km şi va cuprinde 12 staţii de metrou: Pajura, Expoziţiei, Piaţa Montreal, Gara Băneasa, Aeroportul Băneasa, Tokyo, Washington, Paris, Bruxelles, Otopeni, Ion I. C. Brătianu, Aeroportul Internaţional Henri Coandă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
trafic,
1 mai,
metrorex

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici