Trafic rutier îngreunat pe Autostrada Soarelui

Traficul rutier se desfăşoară cu dificultate, vineri, la ieşirea de pe Autostrada Soarelui, cozile de autoturisme întinzându-se pe o distanţă de câţiva kilometri la intrarea pe DN 22C, în judeţul Constanţa.

Urmărește
28 afișări
Imaginea articolului Trafic rutier îngreunat pe Autostrada Soarelui

Trafic rutier îngreunat pe Autostrada Soarelui (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit şefului Serviciului Poliţiei Rutiere Constanţa, comisarul şef Constantin Dancu, pe DN 22C şi la terminarea Autostrăzii Soarelui s-au format ambuteiaje pe câţiva kilometri din cauza numărului mare de autovehicule. Situaţia a apărut deoarece de pe autostradă, unde se circulă pe două benzi pe sens şi cu viteze de 130 de kilometri la oră, se intră pe DN22 C, Cernavodă - Medgidia - Basarabi, care are o singură bandă pe sens, iar viteza maximă legală este de 90 de kilometri la oră.

Mai mult, intrarea de pe A2 pe DN 22C se face într-o curbă strânsă, în care viteaza de deplasare a autoturismelor este foarte mică. Poliţiştii recomandă ca rută alternativă DN2 Bucureşti - Urziceni şi în continuare DN 2A Slobozia - Hârşova - Constanţa.

Comisarul-şef Constantin Dancu a mai spus că a apărut un fenomen nou în ceea ce priveşte traficul turiştilor către litoral, în special al celor din Bucureşti: turismul de o zi.

"Sunt foarte multe persoane, aproximativ un autoturism din patru, care vin dimineaţa pe litoral, iar seara se întorc la Bucureşti. Aceştia susţin că astfel scad din costurile cu cazarea, deoarece un drum dus-întors îi costă aproximativ un milion de lei, pe când, dacă s-ar caza într-unul dintre hotelurile de pe litoral, ar plăti mai mulţi bani. Doar că, în acest mod au crescut foarte mult valorile de trafic”, a declarat şeful SPR Constanţa.

Constantin Dancu a mai afirmat că în această perioadă pe tronsonul Cernavodă - Constanţa acţionează şase echipaje ale Poliţiei Rutiere, plus alte trei echipaje cu aparate radar, principalele ţinte fiind şoferii vitezomani şi cei care se hazardează în depăşiri periculoase.

”Pe această cale facem un apel către şoferi ca pe tronsonul Cernavodă - Constanţa să-şi păstreze calmul şi să nu efectueze depăşiri decât în situaţii de excepţie ori acolo unde drumul le-o permite. Nu vor ajunge la destinaţie mai devreme dacă fac o depăşire, dar pot ajunge la spital, ori chiar mai rău”, a mai declarat şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Constanţa, comisarul-şef Constantin Dancu.

De asemenea, Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că un elicopter pus la dispoziţie de Inspectoratul de Aviaţie al Ministerului Internelor şi Reformei Administrative va survola şoselele spre litoral pentru a urmări modul în care se desfăşoară traficul rutier şi pentru a transmite informaţii echipajelor de la sol. Se va acţiona, în principal, pentru combaterea neregulilor care au dus, în ultima perioadă, la producerea unor grave accidente de circulaţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici