Traficant de cocaină, membru al mafiei italiene, a fost arestat după ce a pozat lângă mormântul lui Escobar

Un fugar al mafiei italiene - care a servit drept intermediar pentru bandele de traficanţi de droguri columbiene - a fost arestat după aproape patru ani de fugă în America de Sud.

Urmărește
69 afișări
Imaginea articolului Traficant de cocaină, membru al mafiei italiene, a fost arestat după ce a pozat lângă mormântul lui Escobar

Traficant mafiot de cocaină arestat după ce a pozat lângă mormântul lui Escobar

Luigi Belvedere, unul dintre cei mai căutaţi oameni din Italia, a fost localizat în oraşul Medellín, unde îşi avea sediul cartelul infamului lord al drogurilor Pablo Escobar.

Poliţia italiană a publicat o imagine cu Belvedere pozând lângă mormântul lui Escobar atunci când a anunţat arestarea sa, scrie BBC.

Deşi a fugit din Europa pentru a scăpa de acuzaţiile de trafic de droguri, acesta a continuat să fie „activ în organizarea transporturilor de droguri din America de Sud către Europa”, a declarat poliţia.

Belvedere, despre care se crede că are în jur de 32 de ani, se afla pe lista celor mai periculoşi fugari a guvernului italian.

Originar din Caserta, la nord de Napoli, el „s-a specializat în importul ilegal de cocaină” şi a servit drept punct-cheie de contact între clanurile mafiote şi producătorii columbieni de cocaină, a precizat vineri poliţia italiană într-o declaraţie.

În Italia, el a lucrat cu familia Casalesi, care face parte din cunoscuta organizaţie de tip mafiot Camorra.

Belvedere era fugar din decembrie 2020, când a fost condamnat la aproape 19 ani de închisoare pentru trafic internaţional de droguri.

Europol, organismul de poliţie al UE, a colaborat cu anchetatorii columbieni pentru a-l găsi pe Belvedere în Medellín.

Oraşul are o lungă istorie cu bandele de cocaină, servind drept bază pentru cartelul Medellín, infama operaţiune de trafic de droguri a lui Pablo Escobar.

Înfiinţat în anii 1970, cartelul a furnizat aproximativ 80% din piaţa globală de cocaină la apogeul său.

Operaţiunea lui Escobar era atât de sofisticată încât acesta s-a aflat pe lista Forbes a miliardarilor mondiali timp de şapte ani, înainte de a fi împuşcat mortal de poliţie în 1993.

Poliţia italiană a publicat o fotografie cu Belvedere ghemuit lângă mormântul lui Escobar.

Imaginea invocă o fotografie a lui Escobar însuşi, care a pozat celebru în faţa Casei Albe din Washington DC în timp ce încă supraveghea cartelul Medellín.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici