Traficanţi arestaţi: Ei au trimis sute de colete cu droguri prin firme de curierat

  • Doi traficanţi au fost arestaţi preventiv după ce au vândut substanţe dopante cu grad de mare risc.
  • Unul dintre ei a trimis în ţară şi strănăitate 240 de colete cu droguri prin intermediul firmelor de curierat.
  • Acasă la ei, poliţiştii au găsit mii de flacoane cu droguri.
Urmărește
116 afișări
Imaginea articolului Traficanţi arestaţi: Ei au trimis sute de colete cu droguri prin firme de curierat

„La data de 30.07.2024, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reţinerea a doi inculpaţi (cetăţeni străini), cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de efectuarea de operaţiuni ilegale privind circulaţia substanţelor dopante cu grad de mare risc şi a produselor care conţin substanţe dopante cu grad de mare risc. În sarcina unuia dintre aceştia s-a reţinut şi comiterea infracţiunii de deţinere de droguri de risc, pentru consum propriu, fără drept. Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că, în perioada 2023 – 2024, inculpaţii au procurat, deţinut şi vândut, în mod repetat, substanţe dopante cu grad de mare risc, produsele fiind expediate atât în ţară, cât şi în străinătate prin intermediul unor firme de curierat. Din probatoriul administrat a reieşit că unul dintre inculpaţi a trimis către clienţi, în intervalul de timp menţionat, un număr de 240 de colete”, anunţă DIICOT.

În urma celor şase percheziţii efectuate în municipiul Bucureşti şi pe raza judeţului Ilfov au fost identificate şi ridicate 1035 flacoane şi 768 fiole cu substanţe dopante cu grad de mare risc, 10 kilograme comprimate conţinând ostarină, 15 kilograme materie primă pentru fabricarea substanţelor dopante, 985 flacoane somatropin, 5200 comprimate având în compoziţie substanţe dopante, 39 de cutii cu ambalaje, dopuri si recipiente pentru ambalare, peste 5.000 flacoane, 19 cutii conţinând etichete şi role de ambalat şi 2 aparate mecanice de tip farmaceutic destinate producerii şi ambalării substanţelor. De asemenea, au fost ridicate sumele de 33.510 euro şi 7.000 lei, diferite înscrisuri, precum şi alte mijloace de probă.

În locuinţa unuia dintre inculpaţi a fost identificată şi o cantitate de canabis (drog de risc) deţinută de acesta fără drept, în scopul consumului propriu.

Marţi judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Cluj a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj Napoca. Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Brigăzilor de combatere a criminalităţii organizate Bucureşti şi Iaşi, Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Hunedoara, specialiştilor criminalişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei, Grupării Mobile de Jandarmi Cluj şi Inspectoratelor de jandarmerie a judeţelor Cluj şi Hunedoara. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T. şi Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici