Traficul rutier este închis încă pe un tronson al A2 şi pe drumuri naţionale din patru judeţe
Traficul rutier continua să fie închis temporar, sâmbătă la prânz, din cauza ninsorii şi a viscolului, pe tronsonul Drajna-Feteşti al Autostrăzii Soarelui şi pe drumurile naţionale din patru judeţe, informează Centrul Infotrafic al Poliţiei Române.
Traficul rutier este închis încă pe un tronson al A2 şi pe drumuri naţionale din patru judeţe
Astfel, în judeţul Constanţa, la ora 14.00, traficul era închis în judeţul Constanţa pe tronsonul Drajna- Feteşti al Autostrăzii Soarelui şi pe DN3 între Ostrov - Basarabi, dar şi pe DN 38 Agigea - Negru-Vodă .
În judeţul Călăraşi DN41 Olteniţa - Căscioarele este blocat între kilometrii 19 şi 21.
În judeţul Giurgiu, DN5A este închis pe porţiunea dintre Comana şi Izvoarele.
ULTIMELE ȘTIRI
-
SUA anunță o recompensă de 25 de milioane de dolari pentru arestarea lui Nicolás Maduro
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
INSP, despre Metapneumovirusul uman: Două cazuri confirmate şi unul în curs de validare
-
Pregătire totală: O ţară nordică vrea să construiască adăposturi antiatomice pentru „cel mai rău scenariu”
Sursa citată spune că traficul rutier se desfăşoară îngreunat pe sectoarele de drumuri naţionale, DN22, porţiunea Lumina- Baia dintre judeţele Constanţa şi Tulcea, în judeţul Călăraşi; DN31 între Călăraşi- Mânăstirea; DN4, între Orăşti - Curcani.
Între judeţele Călăraşi şi Ialomiţa, DN3B Călăraşi- Feteşti, iar între judeţele Giurgiu şi Călăraşi pe DN41, Daia-Chirnogi traficul rutier se desfăşoară îngreunat.
Poliţia Rutieră recomandă conducătorilor auto să nu plece la drum în zonele afectate de ninsoare şi viscol. Dacă deplasarea este absolut necesară, autovehiculul trebuie dotat cu lanţuri antiderapante, lopată şi sac cu nisip. Acumulatorul telefonului mobil trebuie încărcat înainte de plecarea la drum, pentru a se putea cere ajutor în caz de înzăpezire. Şoferii trebuie să se asigure că maşinile au suficient carburant şi să ia la drum o lanternă, îmbrăcăminte groasă, pături şi rezerve de apă şi alimente.
În timpul deplasării în coloană, trebuie evitate depăşirile. Această manevră nu scurtează semnificativ timpul de deplasare, însă poate pune vieţi în pericol.
Poliţia solicită conducătorilor auto să-i determine pe pasageri să-şi cupleze centurile de siguranţă.
Permanent viteza trebuie adaptată la condiţiile de drum (ceaţă, carosabil acoperit cu zăpadă, gheaţă sau polei), iar sistemul de iluminare-semnalizare, precum şi cel de climatizare şi dezaburire trebuie folosite corespunzător, pentru ca maşinile să poată fi văzute în trafic. Se recomandă folosirea luminilor de întâlnire şi pe timpul zilei pe toate categoriile de drumuri şi a celor de ceaţă în condiţii de ceaţă densă.
Viteza nu trebuie să depăşească 30 km/h în localităţi sau 50 km/h în afara lor, când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă sau când vizibilitatea este sub o sută de metri în condiţii de ceaţă şi ninsori abundente. Conform prevederilor legale, aceasta reprezintă obligaţie pentru conducătorii de autovehicule.
Totodată, în mers trebuie păstrată o distanţă suficientă pentru a putea opri în condiţii de siguranţă.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO