Tragedia de la Timişoara. Firma care a deratizat blocul în care au murit trei oameni nu a fost niciodată verificată de DSP

Reprezentanţii DSP Timiş au recunoscut, într-o conferinţă de presă, că nu au verificat niciodată firma care a deratizat blocul în care au murit doi copii şi mama unuia dintre ei.

Urmărește
2179 afișări
Imaginea articolului Tragedia de la Timişoara. Firma care a deratizat blocul în care au murit trei oameni nu a fost niciodată verificată de DSP

DSP Timiş nu a verificat niciodată firma care a deratizat blocul în care au murit 3 oameni

Întrebată despre controalele care au fost făcute la firma care a deratizat blocul din Timişoara în care au murit doi copii şi mama unuia dintre ei, reprezentanta DSP Timiş a răspuns: „Din câte ştiu de la colegii mei, nu a fost verificată niciodată”.

Firma respectivă a fost înfiinţată în 2015 şi are un singur angajat.

La rândul lor, reprezentanţii DSV Timiş au spus, la aceeaşi conferinţă de presă, că substanţa folosită la deratizare avea o concentraţie letală. Societatea avea autorizaţie de la DSV, însă pentru reclame foloseşte o altă adresă, astfel că dacă şi-a schimbat punctul de lucru autorizaţia nu ar mai fi valabilă, au spus reprezentanţii DSV Timiş.

Şeful ISU Timiş, Lucian Mihoc, a afirmat, la rândul său, că după apariţia problemelor au fost verificate 5 locaţii: „A fost o sumă de 5 locaţii la care am desfăşurat activităţi de cercetare. Aici mă refer la faptul că imediat sau pe timpul acţiunii, pentru cercetarea acestui imobil din punct de vedere al contaminării cu substanţe toxice, am mai avut informaţii cu două locaţii, două unităţi de administraţie publică la care s-au făcut verificări care au denotat faptul că nu există un pericol în aceste două locaţii. Ulterior a mai fost vorba de două imobile de tip bloc de locuinţe, unul a fost evacuat parţial şi cel de pe stradă Vaida Voievod a fost evacuat total. Este vorba de 31 de persoane evacuate în cursul serii. În acest moment, persoanele evacuate, cele care au ajuns şi au rămas internate sunt în stare bună”.

La aceeaşi conferinţă de presă, reprezentanţii Serviciului judeţean de Ambulanţă au spus că le-ar fi plăcut să realizeze mai devreme ce se întâmplă, dar acest lucru nu s-a putut face pentru că simptomele celor care au chemat ambulanţa erau diferite.

„Moartea femeii de 28 de ani ne-a făcut să suspectăm”, au spus aceştia.

Întrebaţi cum de nu au realizat mai devreme, având în vedere că la 112 au fost 15 apeluri, reprezentanţii Ambulanţei au răspus că 8 apeluri din cele 15 au venit din partea copilului de 3 ani care a murit.

Un copil de 3 ani, un bebeluş de 9 zile şi mama acestuia au murit, după ce în blocul în care locuiau s-a făcut o dezinsecţie. Procurorii au stabilit că suspectul este reprezentant al unei societăţi care a făcut deratizarea, care a folosit un insecticid denumit „Delicia - GASTOXIN”, ce are în compoziţie fosfură de aluminiu, o substanţă foarte toxică, cu efecte letale în caz de inhalare. Patronul societăţii a fost reţinut pentru vătămare corporală din culpă, ucidere din culpă şi trafic de produse sau substanţe toxice. Călin Stăiculescu, avocatul acestuia, a declarat, pentru MEDIAFAX, că patronul firmei de deratizare din Timişoara a cumpărat substanţele folosite de la „o cunoştinţă”, fără documente.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici