TRAGEDIA din Colectiv: Persoanele decedate sâmbătă şi duminică aveau insuficienţă organo sistemică - legişti

Cele 12 persoane care au murit sâmbătă şi duminică în urma tragediei din Colectiv aveau insuficienţă organo sistemică, fiindu-le afectate organele, dar şi sistemul respirator, cardiac şi renal, spre deosebire de primele 26 de victime, care aveau intoxicaţie cu monoxid de carbon, potrivit legiştilor.

Urmărește
29745 afișări
Imaginea articolului TRAGEDIA din Colectiv: Persoanele decedate sâmbătă şi duminică aveau insuficienţă organo sistemică - legişti

TRAGEDIA din Colectiv: Persoanele decedate sâmbătă şi duminică aveau insuficienţă organo sistemică - legişti

"Persoanele decedat în ultimele zile aveau insuficienţă organo sistemică. Au cedat atât plămânii, rinichii, inima, ficatul, dar şi sistemul respirator, cardiac, renal", a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, dr. Abdo Salem, şeful Departamentului de Medicină Legală Clinică din cadrul Institutului Naţional de Medicină Legală (INML).

Până duminică, legiştii au făcut autopsiile în cazul tututor celor 44 de persoane care au murit în urma incendiului din Clubul Colectiv, incusiv pentru cele două persoane decedate în Olanda, unde fuseseră transportate la spitale.

"Până astăzi, inclusiv, au fost autopsiate la INML un număr de 44 de persoane decedate în evenimentul tragic de la clubul Colectiv, dintre care 26 decedate la faţa locului. Au fost aduse sâmbătă inclusiv cele două persoane transportate în Olanda", a mai spus medicul.

În cazul primelor 26 de victime care au murit în club, în timpul incendiului, cauza decesului a fost intoxicaţia cu monoxid de carbon şi cu alte gaze extrem de toxice.

Duminică, activitatea medico-legală s-a desfăşurat în toate laboratoarele instituţiei, pentru ca familiile victimelor din Colectiv să îşi poată ridica rudele.

Totodată, INML a făcut, duminică, mai multe precizări legate de victimele cărora le-au fost făcute autopsiile.

"Reamintim că începând cu data de 31 octombrie INML a suspendat taxele instituţiei cu privire la îmbălsămare şi igienizare, singurele două taxe pe care le percepe instituţia către public privind persoanele decedate şi care sunt prevăzute de lege. Astfel, pentru cazurile de la Clubul Colectiv nimeni nu are de achitat nicio taxă instituţiei medico-legale pentru a ridica persoana decedată", arată INML.

Reprezentanţii INML mai spun că reprezintă o instituţie medicală, care nu desfăşoară activităţi funerare, nu procură obiecte funerare, sicrie sau locuri de veci, astfel că familiile victimelor nu trebuie să se adreseze instituţiei cu astfel de solicitări.

"Pentru orice serviciu funerar, inclusiv transportul persoanelor decedate, cu respect rugăm familiile îndoliate să nu se adreseze INML, care nu are astfel de prestataţii şi să aleagă pentru aceste servicii firme funerare după propriile lor opţiuni, astfel încât atunci când se prezintă la INML pentru a ridica persoana decedată aceste firme să fie la rândul lor prezente. ctul de identitate este un document obligatoriu spre a fi prezentat la Primărie, la serviciul de evidenţa al populaţiei, în vederea obţinerii documentelor de deces (certificatul de deces)", mai susţin reprezentanţii INML.

Bilanţul persoanelor decedate în urma incendiului din Clubul Colectiv a ajuns la 45, după ce duminică seară a murit şi bateristul trupei Goodbye to Gravity, Bogdan Enache.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici