- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (25.06.2013, 17:50)
- Elvira Gheorghita ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
TRAGEDIA DIN MUNTENEGRU: Toate victimele accidentului au ajuns în ţară. Trei dintre răniţi sunt în comă. Trupurile celor decedaţi au fost aduse la INML - FOTO, VIDEO
Aeronavele Forţelor Aeriene care au asigurat transportul cetăţenilor români implicaţi în accidentul din Muntenegru a ajuns la Baza 90 Otopeni. La bordul celor două aeronave militare care au adus răniţii români în ţară s-au aflat 11 medici, 11 asistenţi SMURD şi cinci angajaţi ai MApN. Răniţii au fost preluaţi de ambulanţe pentru a fi internaţi la spitalele Floreasca, Universitar, Elias şi Bagdasar-Arseni din Capitală. Trupurile celor 18 persoane care şi-au piedut viaţa au fost aduse la Institutul Naţional de Medicină Legală.
Urmărește
5793 afișări
TRAGEDIA DIN MUNTENEGRU: Toţi răniţii au ajuns în ţară (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)
VEZI AICI VIDEO DE PE AEROPORTUL OTOPENI
UPDATE 23:45 - Trupurile celor 18 decedaţi, aduse la INML pentru identificare
Trupurile celor 18 persoane care şi-au piedut viaţa în accidentul din Muntenegru au fost aduse la Institutul Naţional de Medicină Legală (INML), pentru identificare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Maşinile care au transportat trupurile au fost însoţite de antemergători de la Poliţie, de maşini ale Jandarmeriei, Poliţiei, SPIR şi SMURD.
Familiile celor decedaţi, alături de colegi şi prieteni ai acestora, au sosit în cursul serii la INML, majoritatea preferând să nu facă declaraţii presei.
Unii dintre cei care au venit la INML au declarat, totuşi, la intrare, că au aflat despre accident de la televizor şi că, ulterior, au primit informaţii de la autorităţile române.
Alţii au spus, răspunzând unei întrebări, că nu au primit invitaţii pentru ceremonia religioasă de la Baza Aeriană 90 Otopeni.
Înainte de sosirea coloanei, chestorul Vasile Viorel de la IGPR a declarat că procedura de identificare a cadavrelor ar putea dura toată noaptea.
Potrivit acestuia, există unele date preliminare din partea autorităţilor din Muntenegru, dar vor fi efectuate activităţile prevăzute în Codul de Procedură Penală pentru identificarea cadavrelor, sub coordonarea procurorilor.
El a mai spus, răspunzând unei întrebări, că nu se exclude folosirea procedurilor cu probe ADN, pentru că acestea sunt cele mai "certe".
La INML a sosit şi un prieten al şoferului mort în accident, care a spus că acesta era foarte priceput, avea experienţă şi că a vorbit cu el sâmbătă la telefon, când se afla la Lugoj.
Şase dintre victimele decedate au fost deja, practic, identificate în Muntenegru, dar a trebuit să fie aduse la INML pentru îndeplinirea formalităţilor.
Identificarea celor decedaţi în accidentul din Muntenegru va fi făcută de 40 de poliţişti de la Direcţia Investigaţii Criminale, 15 poliţişti criminalişti şi aparţinători, potrivit unor oficiali din Poliţie.
Citeşte şi:
TRAGEDIA DIN MUNTENEGRU: Persoanele decedate, identificate inclusiv prin expertize genetice
Nouă dintre victime sunt din Capitală, cinci din judeţul Argeş, două din Timiş şi câte una din Ilfov şi Cluj, au declarat marţi, pentru MEDIAFAX, oficiali din Poliţie
Printre cei decedaţi se numără şoferul aflat la volanul autocarului - angajat al Serviciului de Logistică din Poliţiei Capitalei, care lucra din septembrie 2012 şi la firma care a transportat turiştii în Muntenegru.
Familiile persoanelor decedate în accidentul produs în Muntenegru au fost anunţate marţi de echipe mixte formate din poliţişti şi psihologi.
Miercuri este zi de doliu naţional pentru victimele din Muntenegru, urmând să aibă loc şi o slujbă de pomenire a celor decedaţi la Catedrala Patriarhală, de la ora 10.30.
Citeşte şi:
Premierul Victor Ponta şi ministrul Apărării participă, miercuri, la Ziua Drapelului. Steagul va fi arborat în bernă
UPDATE 22:00 - Avionul cu decedaţii din Muntenegru a sosit la Baza 90 Otopeni în jurul orei 21.50
Aeronava Forţelor Aeriene care a asigurat transportul cetăţenilor români decedaţi în accidentul din Muntenegru a ajuns, în jurul orei 21.50, la Baza 90 Otopeni, aceasta transportând trupurile a 18 persoane.
La baza aeriană va avea loc o slujbă religioasă, în prezenţa premierului şi a miniştrilor Corlăţean şi Duşa şi a unor rude ale celor decedaţi, venite cu un autocar.
Rude ale victimelor au sosit la baza militară cu un autocar, pentru a asista la slujbă.
Trupurile neînsufleţite urmează să fie transportate la Institutul Naţional de Medicină Legală (INML) pentru a fi identificate, în prezenţa rudelor.
Trupurile persoanelor decedate vor fi preluate de 20 de autospeciale ale Ministerului Afacerilor Intrerne (MAI), care vor pleca apoi în coloană de la aeroport către INML, pentru identificarea fiecărei victime.
Miercuri este zi de doliu naţional pentru victimele din Muntenegru, urmând să aibă loc şi o slujbă de pomenire a celor decedaţi la Catedrala Patriarhală, de la ora 10.30.
UPDATE 21:50 - Premierul Ponta a ajuns la Baza Aeriană 90 Otopeni
Premierul Victor Ponta a ajuns, marţi seară, la Baza Aeriană 90 Otopeni, unde urmează să aterizeze aeronava care aduce în România persoanele decedate în accidentul din Muntenegru şi unde va avea loc şi o slujbă religioasă.
El a ajuns în jurul orei 21.40 şi nu a făcut declaraţii presei.
De asemnea, la Baza Aeriană 90 mai sunt prezenţi miniştrii Apărării şi de Externe.
UPDATE 21:40 - Toţi cei 18 răniţi din al doilea avion au fost preluaţi de ambulanţe
Toţi cei 18 răniţi din al doilea avion militar au fost preluaţi de cinci ambulanţe pentru a fi internaţi la spitalele Floreasca, Universitar, Elias şi Bagdasar-Arseni din Capitală.
Toţi pacienţii sunt stabili, iar la transport nu s-a înregistrat vreun incident.
UPDATE 21:00 - A doua aeronavă militară cu răniţi din Muntenegru a sosit la Baza 90 Otopeni, în jurul orei 20.50
A doua dintre aeronavele Forţelor Aeriene care asigură transportul cetăţenilor români implicaţi în accidentul din Muntenegru a ajuns, în jurul orei 20.50, la Baza 90 Otopeni, aceasta transportând ultimii 18 pacienţi.
În avionul Hercules, care a preluat cel de-al doilea grup de răniţi de la Podgorica, sunt 18 pacienţi, care vor fi de asemenea internaţi la spitalele Floreasca, Universitar, Elias şi Bagdasar-Arseni.
La Baza 90 sunt pregătite pentru a prelua răniţii cinci ambulanţe pentru transport de victime multiple, cu câte patru tărgi, şi două ambulanţe cu medic.
UPDATE 20:00 - Duşa: Doi medici legişti din Muntenegru vin în România pentru a continua identificarea victimelor
Ministrul Apărării Mircea Duşă a declarat că a aprobat transportul cu avionul militar a doi medici legişti din Muntenegru, care vor continua, la Bucureşti, procedurile legate de identificare celor decedaţi şi întocmirea actelor.
"Ce a apărut în plus este că am aprobat să urce în avion doi medici legişti din Muntenegru, care vor continua procedurile legate de identificare celor decedaţi şi întocmirea actelor aici la Bucureşti ", a spus Mircea Duşa, la Baza 90 după aterizarea primei aeronave militare care a preluat răniţii din Muntenegru.
Ministrul Apărării i-a felicitat totodată pe piloţii implicaţi în această misiune.
Întrebat dacă toate victimele au fost identificate, întrucât au fost făcute declaraţii contrdictorii în acest sens, secretarul de stat Raed Arafat a precizat că, la un moment dat, doi dintre răniţii în comă nu erau identificaţi, neputând fi stabilită, prin excludere, nici identitatea celor decedaţi.
"După ce au fost identificaţi cei doi răniţi în comă, i-am identificat prin excludere pe decedaţi. Acum trebuie să fie identificat fiecare corp pe nume, şi acest lucru poate fi făcut în prezenţa rudelor. Iar pentru acest lucru am cerut aprobarea autorităţilor din Muntenegru să se continue investigaţiile la Bucureşti", a explicat Arafat, precizând că autorităţile muntenegrene au aprobat repatrierea trupurilor cu condiţia ca identificarea să fie continuată în prezenţa a doi medici legişti din această ţară.
Citeşte şi:
TRAGEDIA DIN MUNTENEGRU: Persoanele decedate, identificate inclusiv prin expertize genetice
UPDATE 19:30 - Arafat: Trei dintre răniţii aduşi cu prima aeronavă sunt în stare foarte gravă, intubaţi şi în comă
Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a declarat, la Baza 90 Otopeni, că trei dintre răniţii aduşi cu primul avion militar sunt în stare foarte gravă, aceştia fiind intubaţi şi în comă.
"Sunt trei pacienţi într-o stare foarte gravă, care sunt toţi intubaţi şi ventilaţi, în comă. Sperăm să progreseze înspre mai bine", a spus Arafat, care a venit, alături de răniţi, cu primul avion militar, de la Podgorica, la Bucureşti.
În acest avion, au fost aduşi pacienţii aflaţi în stare mai gravă, cu traumatisme toracice, leziuni vasculare, fracturi de bazine, fractură de coloană, precum şi o amputaţie de picior.
"I-am împărţit în două grupe, un grup într-un avion mai mic, mai modern - Spartan, care este cu presurizare mai corectă, fiind vorba de pacienţi cu traumatisme toracice şi unii dintre ei intubaţi şi ventilaţi", a declarat Arafat.
Acesta a subliniat că toţi pacienţii au beneficiat în Muntenegru, de o îngrijire foarte corectă " fără de care, pe unii nu îi puteam aduce azi în ţară, în viaţă".
Potrivit secretarului de stat, toţi pacienţii transportaţi au ajuns în starea bună şi nu au avut probleme în urma transportului.
"Au ajuns toţi în stare bună, chiar dacă ne aşteptam ca unii să facă ceva probleme pe drum, nu am avut astfel de probleme şi au ajuns cel puţin atât de stabil cum erau când i-am preluat", a mai spus Raed Arafat.
Secretarul de stat a mai precizat că în cel de-al doilea avion care preia răniţii de la Podgorica, aflat deja în aer, sunt 18 pacienţi, aeronava Hercule urmând să aterizeze după ora 20.00.
UPDATE 19:00 Toţi cei 12 răniţi din primul avion au fost preluaţi de ambulanţe pentru a fi internaţi la Bucureşti
Toţi cei 12 răniţi, care au fost aduşi din Muntenegru cu primul avion, au fost preluaţi de ambulanţe, în mai puţin de o oră, pentru a fi internaţi la spitalele Floreasca, Universitar, Bagdasar-Arseni şi Elias din Capitală.
Şase răniţi au fost transportaţi la Floreasca, cu două ambulanţe pentru victime multiple, iar patru la Spitalul Universitar, doi dintre ei fiind intubaţi.
Un pacient aflat în stare gravă, cu fractură, la coloană, a fost preluat de o ambulanţă cu medic pentru a fi dus la Bagdasar-Arseni.
Alpinista care a fost implicată într-un alt accident în Muntengru, adusă şi ea în România cu avionul militar, este transportată la spitalul Elias, fiind la terapie intensivă.
UPDATE 17:50 Prima aeronavă care transportă răniţi din Muntenegru a sosit la Baza 90 Otopeni, în jurul orei 17.50
Prima dintre aeronavele Forţelor Aeriene care asigură transportul cetăţenilor români implicaţi în accidentul din Muntenegru a ajuns, în jurul orei 17.50, la Baza 90 Otopeni.
La bordul primei aeronave militare care a asigurat transportul spre ţară al cetăţenilor români de la Podgorica s-au aflat 12 victime ale accidentului din Muntenegru.
Cu acest avion - Spartan - au fost transportaţi răniţii în stare gravă, aeronava fiind dotată asemenea unei clinici de terapie intensivă, potrivit ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, aflat la Baza 90.
Dintre răniţii aduşi, şase vor fi transportaţi la Spitalul Floreasca, dintre care trei sunt la terapie intensivă, patru - la Universitar, doi dintre ei fiind la terapie intensivă, unul la Elias şi unul la Bagdasar-Arseni, ambii la terapie intensivă. La Elias va fi dusă românca alpinistă care nu a fost implicată în accidentul cu autocarul.
La Baza 90 au fost pregătite cinci ambulanţe pentru transport de victime multiple, cu câte patru tărgi, şi patru ambulanţe cu medic.
Una dintre ambulanţele pentru victime multiple a părăsit deja aeroportul cu trei pacienţi, care nu sunt în stare foarte gravă şi care sunt duşi la Floreasca, potrivit lui Nicolăescu.
Următoarea ambulanţă va transporta, tot la Floreasca, alţi trei pacienţi, intubaţi.
UPDATE 16:35 MApN: Prima aeronavă soseşte din Muntenegru la Flotila 90 din Otopeni în jurul orei 17.30
Prima dintre aeronavele Forţelor Aeriene care asigură transportul spre ţară al cetăţenilor români implicaţi în accidentul din Muntenegru urmează să ajungă, în jurul orei 17.30, la Flotila 90 Transport Aerian din Otopeni.
"Prima cursă este preconizată să ajungă în jurul orelor 17.30 la Flotila 90 Transport Aerian, din Otopeni", se arată într-un anunţ de presă al MApN.
Potrivit unui comunicat MAE, la bordul primei aeronave militare care asigură transportul spre ţară al cetăţenilor români de la Podgorica se află 11 victime ale accidentului din Muntenegru.
UPDATE 16.30 Peste 100 de pungi cu sânge, trimise din Piteşti la spitale unde vor fi aduşi răniţii din Muntenegru
Peste 100 de pungi cu sânge au fost trimise, marţi, din Piteşti către cele patru spitale din Capitală unde urmează să fie aduse cele 29 de persoane rănite în accidentul din Muntenegru.
Printre persoanele care au donat sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină din Piteşti pentru victimele accidentului din Muntenegru s-au numărat şi pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Argeş.
"Pompierii argeşeni încearcă să fie alături de victimele accidentului de autocar, să salveze încă o viaţă. Astăzi au fost zece cadre, între care şi femei, urmează să donăm şi în următoarele zile”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Argeş, Mădălina Epure.
Cei zece angajaţi ai ISU Argeş prezenţi marţi la Centrul de Transfuzii din Piteşti pentru a dona sânge s-au declarat impresionaţi de drama victimelor accidentului din Muntenegru şi de solidaritatea de care au dat dovadă muntenegrenii.
"Am donat fiecare câte 450 de mililitri de sânge. Ceea ce facem noi este un gest simplu, umanitar, pe care orice om îl face la un moment dat pentru a-şi ajuta semenii", a spus unul dintre pompierii care au donat sânge.
De la Centrul de Transfuzie Sanguină au fost trimise spre Bucureşti 109 pungi cu sânge către cele patru spitale din Bucureşti unde vor fi aduşi răniţii din Muntenegru.
"Au fost 109 pungi cu sânge trimise cu ambulanţa la spitalele din Bucureşti, iar sîngele va ajunge acolo unde va fi nevoie", a declarat directorul Centrului de Transfuzie Sanguină, Monica Chiran.
UPDATE 16:20 Trupurile decedaţilor în accidentul din Muntenegru vor fi preluate de 20 de autospeciale ale MAI
Trupurile persoanelor decedate în accidentul din Muntenegru vor fi preluate marţi, după ce vor fi aduse în ţară, de 20 de autospeciale ale Ministerului Afacerilor Intrerne (MAI), care vor pleca apoi în coloană de la aeroport către INML, pentru identificarea fiecărei victime, informează ministerul.
Surse autorizate au precizat, pentru MEDIAFAX, că identificarea va fi făcută de membri ai familiilor celor decedaţi, chemaţi în acest scop la Institutul Naţional de Medicină Legală (INML) din Bucureşti.
MAI a mai precizat că are pregătit dispozitivul necesar preluării răniţilor care urmează să fie aduşi în ţară tot marţi.
"Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) are asigurat un dispozitiv format din cinci autospeciale de transport personal şi victime multiple, utilate cu toate dotările medicale, o autospecială de primă intervenţie şi comandă, o autospecială încadrată cu medic, o autospecială încadrată cu paramedici ai IGSU şi un spital mobil care va fi utilizat doar în caz de nevoie", se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX de MAI.
Întreaga operaţiune de preluare, îmbarcare şi transport a morţilor şi răniţilor va fi cordonată de secretarii de stat Cătălin Chiper şi Anghel Andreescu.
UPDATE 12:45 Nicolăescu: 11 răniţi vor fi duşi la Universitar, 10 la Floreasca, 5 la Elias, 4 la Bagdasar-Arseni
Un număr de 11 dintre răniţii care vor fi aduşi din Muntenegru vor fi duşi la Spitalul Universitar, 10 la Floreasca, cinci la Elias, iar patru la Bagdasar-Arseni, a declarat marţi, pentru MEDIAFAX, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.
Nicolăescu a precizat că este vorba despre cei 29 de răniţi din autocarul prăbuşit şi de o româncă victimă a unui alt accident produs tot în Muntenegru.
Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a mai spus că va merge, marţi, în toate cele patru spitale unde vor ajunge răniţii, pentu a verifica stadiul pregătirilor.
Cele patru spitale de urgenţă din Capitală vor avea asigurate stocuri de sânge pentru răniţii aduşi din Muntenegru, cantităţi importante fiind asigurate şi din centrele hematologice din judeţele limitrofe, a declarat, tot pentru MEDIAFAX, coordonatorul SMURD Bucureşti, dr. Bogdan Opriţa.
"Institutul Naţional de Hematologie a pregătit stocuri de sânge pentru toate spitalele. Centrele de hematologie din judeţele limitrofe, respectiv cele din Slobozia, Slatina, Galaţi, Piteşti, ne-au promis ajutor", a spus Opriţa.
UPDATE 12:40 MAE: Prima aeronavă aduce răniţii în stare gravă, a doua ceilalţi răniţi, iar ultima decedaţii
Prima aeronavă miilitară va transporta în ţară, marţi, de la orele prânzului, cetăţenii români aflaţi în stare gravă, a doua aeronavă va aduce pacienţii stabilizaţi din punct de vedere medical, iar ultima aeronavă va repatria corpurile neînsufleţite ale românilor care au murit în accident.
Conform unui comunicat MAE remis MEDIAFAX, în urma stabilirii detaliilor privind repatrierea cetăţenilor români victime ale accidentului rutier din Muntenegru, în cursul acestei zile începând cu orele prânzului vor fi desfăşurate următoarele operaţiuni:
- Primul avion militar va transporta, către România, cetăţenii români aflaţi în stare gravă (terapie intensivă);
- Cel de al doilea avion militar va transporta pacienţii care sunt stabilizaţi din punct de vedere medical;
- Ultima aeronavă militară va transporta corpurile neînsufleţite ale cetăţenilor români decedaţi, precum şi bunurile şi valorile personale ale acestora, care au putut fi recuperate de la locul gravului accident.
MAE precizează că va reveni cu informaţii cu privire la orarul de zbor al celor trei aeronave.
UPDATE 11:20 MAE: A fost finalizată operaţiunea repartizării victimelor la spitalele din Bucureşti
Ministerul Afacerilor Externe informează că a fost finalizată la Podgoriţa, pe baza evaluării stării de sănătate a pacienţilor, operaţiunea repartizării victimelor la cele patru spitale din Bucureşti - Floreasca, Elias, Bagdasar Arseni şi Universitar - pregătite să primească răniţii.
În urma stabilirii detaliilor privind repatrierea, în cursul zilei de marţi, a cetăţenilor români afectaţi de accident, echipa MAE din Celula de criză, care menţine permanent legătura, individual, cu familiile cetăţenilor români supravieţuitori ai accidentului, a început să comunice acestora informaţiile concrete legate de spitalele la care vor fi repartizaţi.
De asemenea, Celula de criză constituită la nivelul Ministerului Afacerilor Externe informează că, în ceea ce priveşte confirmarea decesului cetăţenilor români care şi-au pierdut viaţa în tragicul accident, Ministerul Afacerilor Internelor a demarat operaţiunea de contactare şi anunţare oficială a familiilor acestora.
Autorităţile au reuşit să stabilească identitatea uneia din cele două victime ale accidentului din Muntenegru care nu fuseseră identificate, a anunţat, marţi dimineaţă, MAE, precizând că la acel moment avea loc o ultimă evaluare a stării de sănătate a răniţilor, la spitalul din Podgoriţa.
La spitalul din Podgoriţa au ajuns, la ora transmiterii acestei ştiri, şi medicii care au plecat marţi dimineaţă din România pentru a-i prelua pe românii răniţi în accidentul de duminică.
Luni seară, la Baza 90 din Otopeni, au fost prezentate presei, de către ministrul Mircea Duşă, cele două avioane militare - Hercule şi Spartan - cu care vor fi transportate persoanele rănite în accidentul de duminică din Muntenegru.
Spartan, o aeronavă mai mică, este dotată cu 12 tărgi şi aparatură pentru terapie intensivă, în timp ce în Hercule vor putea fi transportaţi 18 pacienţi.
Citeşte şi:
ACCIDENTUL DIN MUNTENEGRU - Ambasadorul României: Şoferul a încercat să evite lovirea unor copii de pe viaduct
Citeşte şi:
ACCIDENTUL DIN MUNTENEGRU: Unul dintre şoferii autocarului este angajat al Poliţiei Capitalei. Poliţia: Colegul nostru n-a anunţat că părăseşte localitatea şi nici că are un alt serviciu
Citeşte şi:
CEL MAI GRAV ACCIDENT DIN TURISMUL ROMÂNESC: Numărul românilor morţi în Muntenegru este de 18 - OFICIAL. Ponta: Miercuri va fi zi de DOLIU NAŢIONAL
Marţi, de la ora 5.00, SMURD a adus toate echipamentele şi materialele sanitare necesare răniţilor.
Avioanele se vor întoarce la Baza 90, de unde răniţii vor fi preluaţi de echipaje SMURD şi transportaţi la spitale în Capitală.
Luni seară, Duşa a spus că aceasta este cea mai mare acţiune de acest fel pe care o organizează Ministerul Apărării Naţionale (MApN) şi a transmis condoleanţe famillilor victimelor din accidentul de la Muntenegru.
Un autocar cu turişti români s-a răsturnat într-o prăpastie în Muntenegru, duminică după-amiază. Accidentul s-a produs la Grlo, pe o şosea dintr-o regiune montană la 30 de kilometri nord de Podgoriţa, capitala Muntenegrului.
Citeşte şi:
ACCIDENTUL din MUNTENEGRU - Pasager din autocarul prăbuşit: Şoferul era în depăşire şi avea viteză mult peste limită
Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat, aflat la Podgoriţa, la spitalul unde au fost duse victimele, a declarat, luni, că persoanele rănite care vor fi aduse în ţară, marţi, cu două avioane militare, vor fi supravegheate de peste 25 de medici şi asistente, aeronavele fiind aşteptate în capitala Muntenegrului în jurul orei 9.00.
Arafat a mai spus că marţi se va decide dacă dintre răniţi sunt şi unii care nu pot fi transportaţi.
El a precizat anterior, într-o declaraţie de presă, că 18 români au murit în accident, în timp ce 29 sunt internaţi, dintre care şapte, la terapie intensivă.
Reprezentantul spitalului de la Podgoriţa a precizat, la rândul său, că patru dintre pacienţii de la terapie intensivă respiră cu ajutorul aparatelor şi, deşi au funcţii vitale stabile, sunt încă în pericol.
Pasagerii decedaţi vor fi repatriaţi ulterior, după încheierea formalităţilor, trupurile neînsufleţite urmând să fie transportate de Ministerul de Interne în localităţile de reşedinţă, dacă nu se impune să fie predate unor instituţii ale statului, a mai spus, luni seară, Duşa.
Citeşte şi:
Duşa: Repatrierea răniţilor din Muntenegru, cea mai mare intervenţie aviatică medicalizată a MApN - FOTO
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe